• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

EN NY BEGYNDELSE

Der er altid noget særligt over at lukke et kapitel i livet. Uanset hvor kompliceret og udfordrende, det kan have været, er en afslutning også lig med en begyndelse og i det ligger det magiske fænomen, der holder os mennesker åndeligt i live: HÅB.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

 

2020 er lagt bag os som et år, der ikke forsvinder i de omkringliggende. Verden fik med et trylleslag en ny virkelighed, som vil blive husket af alle, der har gennemlevet det. Vi har nu en unik mulighed for at rydde ud og rydde op. Når tingene går godt, er tendensen dertil mindre. 

Det går jo meget godt, så hvorfor ændre noget? Det vi ikke troede, var muligt, har vist sig ligefrem succesfuldt under pandemien.

Kan vi tage noget af det med og erstatte indgroede overbevisninger? Har vi fået øjnene op for hvor hurtigt og effektivt, verden kan omstille sig i dag? Internettet er et redskab, vi endnu ikke kender det fulde potentiale af, men vi er rykket hastigt tættere på, det seneste års tid.

Da Lene og Sven Grønlykke grundlagde Løgismose Vinimport, var det baseret på køreture i Europa og nærmest tilfældige stop hos vinbønder på vejen. At vi i 2020 har formået at udvide sortimentet med mere end 30 nye leverandører ville aldrig have været muligt, hvis det stadig var måden hvorpå, vi finder nye vine. Vi har for alvor oplevet hvor effektivt og brugbart internettet er i en tid, hvor fysiske møder ude i verden ikke har været en mulighed.

Er det upersonligt? Det havde vi nok troet før Corona, men den overbevisning er blevet gjort til skamme. Afstanden fra menneske til menneske er blevet minimal, og vi sparer tid, penge og ressourcer på digital kommunikation. Det er blevet den nye standard og alt skepsis er fejet af banen. Vi har endda formået at innovere og udvikle det, vi for alvor har følt os klar til at supplere vores sortiment med i form af naturvin.

Vi har udarbejdet et kodeks for hvordan man kan navigere efter økologi, biodynamik og naturvin afhængig af hvor meget disse værdier betyder for den enkelte vinnyder.

Med andre ord har vi brugt tiden i raflebægeret til at putte nye tal på terningerne, så vi kan bidrage til en ny dagsorden indenfor vores felt.

Vil du vide mere om vores nye kodeks? På side 18-19 præsenterer vi essensen af vores arbejde og du kan på de efterfølgende sider finde nye producenter af naturvin, som er tilføjet i løbet af 2020. Vi har selvfølgelig også mange andre nyheder i sortimentet, som ikke er naturvine, og du kan glæde dig til f.eks. at læse om vores nye producent, Martoccia i Toscana, franske specialiteter fra Jura-området og en fantastisk årgangs-Calvados fra Pays D’Auge.

Vores håb er, at vi vil vække din nysgerrighed, appellere til åbenhed og anerkendelse af vinverdenens mangfoldighed. I Løgismose ser vi os i en position, hvor netop det, er en del af vores eksistensberettigelse.

Velkommen til 2021. Velkommen til en ny begyndelse.

- Thilde Maarbjerg