• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Overrumplende velsmagende gin & tonic

Selvom det næsten er umuligt ikke at blive smidt af i svinget, prøver vi at følge med på det galopperende marked for gin og tonic, og da vi engang i januar sad og legede med den helt nye Pays Basque Gin au Citron Vert fra Domaine Brana, nærmest snublede vi ned i en vidunderlig version af denne klassiske drink.

Fagekspert, Per Bach

 

Det skete, da vi lod den møde Slow-Food-entusiasternes foretrukne Tonic fra Lurisia. Det viste sig at være et match made in heaven og et wake-up call til alle, der glemmer, at livet er alt for kort til at nøjes med glas og isterninger, der overhældes med tilfældige gin og tonics.

Dengang farfar var dreng, indskrænkede mulighederne sig til et par gin-brands, som så kunne mixes med tonic fra Tuborg eller Carlsberg, indtil Schweppes kom snigende og varslede den kommende globalisering. I begyndelsen af det nye millennium eksploderede det hele, og i dag lister den toneangivende ”The Gin Observer” godt 700 forskellige brands, samtidig med at de understreger, at de næppe har fat i halvdelen. Kombineret med, at tonic nu har overhalet cola på antal af markedsførte brands, bliver mulighederne for at blande sig en gin & tonic uendelige.

Ikke desto mindre lægger vi hovedet på blokken: Hvis du holder af noter af citrus i din gin & tonic, er dette møde mellem økologiske citroner fra Korsika, artistisk destilleri i Baskerlandet og den særlige chinotto-citrus fra Savona i Ligurien, blandet med kildevand fra Piemonte svært at overgå.

Opskrift

Gin Pays Basque & Tonic

Få opskriften