• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Briternes jule–hemmelighed

Uopdaget af mange udenfor, men elsket og nydt gennem generationer på de britiske øer, når julen stod for døren. Briterne har deres helt egen drink til den forestående højtid – Sloe Gin.

 

ELG Danish Premium Sloe Gin

Gintypen kendes ved første øjekast på sin farve, men også smagen er ganske anderledes end traditionel London Dry Gin. Navnet ”Sloe” refererer til slåen, som er en frugt i familie med blommen, trods slåen ofte omtales som et bær. Bærret er småt, blot 1-1,5 cm i diameter, mørkeblåt, og det kan ikke umiddelbart plukkes direkte fra træet og spises, grundet en udtalt bitterhed.

Henrik Elsner, en af Danmarks bedste Master Destillers, har efter en imponerende lancering af tørre gins, kastet sig ud i denne sødere, men ikke desto mindre, historiske gintype. Slåenbærrene er høstet efter første frost og kommer fra Dyrelund i Hillerød. De trækker derefter et halvt års tid i ELG No 1 Gin sødet med sukker, og resultatet er en rig, sødmefuld og aromatisk gin med blot 33% alkohol og en harmonisk smag af blommer, kirsebær, blomster og mandler. Nyd den rent med isterninger eller mix den med tonic eller danskvand.