• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Respekt for havet, fiskene og den gode friske smag

I vores butik på Nordre Toldbod kan du hver uge bestille ugens sortiment af friske fisk og skaldyr fra Fiskerikajen; et passioneret foretagende hvor rene, lødige råvare og en kompromisløs jagt på den bedste kvalitet er drivkraften. Fiskerikajen har siden 1999, hvor to kokke og en fisker grundlagde firmaet, leveret fisk og skaldyr af ypperste kvalitet til toppen af danske restauranter og udvalgte forhandlere.

01. februar 2021 | Nr. 01 2021

 

I 2020 fik Fiskerikajens endeløse kamp for at støtte skån - somt fiskeri ekstra vind i sejlene med det statslige mærke NaturSkånsom. Med mærket NaturSkånsom går Danmark globalt i front med en statslig mærkningsordning for fisk, der er fanget med naturskånsomme metoder og omtanke for havmiljøet.

De fiskere, der er med i ordningen, må udelukkende fiske med skånsomme redskaber som eksempelvis line og krog, tejner og garn, som skåner det sårbare og værdifulde miljø på hav - bunden, der er afgørende for et sundt økosystem i havet.

NaturSkånsom er et mærke, der skal sikre at det skånsomme fiskeri udvikles i stedet for at afvikles. Det er et mærke, der er med til at sikre forbrugere og spisesteder, at når de køber fisk fra mærket, er de med til at bidrage til en sund havnatur med en større biodiversitet i hele fødekæden.

 

Manager for sustainable fisheries and specialities Jesper Redecker i fuld gang i den travle fiskehal.

… Fisk er verdens sidste vilde råvare, og alligevel så fisker vi som om, det var en landbrugsvare, som vi bare kan så noget mere af. Det kan vi ikke. Vi bliver nødt se på, hvordan vi skal fiske i visse områder, så vi ikke ødelægger fiskenes levesteder, men i stedet fisker på en måde, hvor vi sikrer, at der også er fisk i havet til vores børnebørn….

- Jesper Redecker, Fiskerikajen

 

Bestil frisk fisk fra Fiskerikajen

Få NaturSkånsom-mærket frisk fisk og skaldyr hver uge gennem vores butik på Nordre Toldbod.

Læs mere og bestil her

Få opskriften på hvidvinsdampet søtunge

Thomas Rode guider dig i hvordan du tilbereder din NaturSkånsom-mærket fisk.

Få opskriften her