• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Wunderschön Weissburgunder

Producent: Weingut Dautel | Område: Württemberg, Tyskland

Da vi indledte et samarbejde for et par år siden med Christian Dautel som den første eksponent i vores sortiment for regionen Württemberg, havde vi ingen anelse om den nærmest uendelige række af opsigtsvækkende vine, han gemte på. Det var nemt at starte med Riesling og Spätburgunder, som vi også var helt trygge ved ville blive vel modtaget, men vi er gang på gang blevet overrasket af mere upåagtede druesorter, som har en særlig historie i Württemberg.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

Lokalbefolkningens umættelige tørst er medvirkende til, at få vine fra regionen kommer længere end til de lokale beværtninger, og således er selv vinlitteraturen sparsom med oplysninger om druesorter som Lemberger og Weissburgunders stortrivsel i Württemberg. Og netop Weissburgunder, som mærkeligt nok er mest kendt fra Alsace, hvor den i det bedste fald laver venlige vine, blev vi fascineret af på tværs af de tre kvaliteter, Christian Dautel laver.

”Weissburgunder trives særlig godt i marker, hvor jordbunden er rig på Gipskeuper”, fortæller Christian Dautel. Gipskeuper er en geologisk formation i Tyskland, som er rig på gips og fossiler og har sin oprindelse i Triastiden. Her viser Weissburgunder flot mineralitet, som forstærkes yderligere, når udbyttet holdes nede.

Weissburgunder kan smagsmæssigt være temmelig flamboyant og læne sig op ad Pinot Gris, dog med mindre fedme, men den kan også være mere stringent, hvilket især er tydeligt i Dautels Weissburgunder -S-. Der er derfor Weissburgunder til forskellige lejligheder. Weissburgunder Gutswein er uhøjtidelig, frugtig og frisk, mens Weissburgunder Gipskeuper får lidt mere tyngde og stringens frem. I Weissburgunder -S- er vi oppe på den store klinge, hvor slægtskabet til hvid Bourgogne viser sig, og nænsom fadlagring bidrager til at skabe en oplevelse med druesorten, som kun få andre producenter i verden kan matche.

Brug Weissburgunder Gutswein og Gipskeuper til asiatiske retter, sushi, skaldyr og blæksprutte, fyldige salater og gedeost og lad Weissburgunder -S- udfordre det typiske ”fadlagret Chardonnay”-valg til kraftigere retter med fisk eller lyst fjerkræ. Fadlagringen gør den også glimrende til retter med røgindslag f.eks. grillmad eller røget laks.

Salade chevre chaud

Den klassiske franske salat, hvis navn helt enkelt kan oversættes til salat med varm gedeost, er nok en fransk bistroklassiker

Få opskriften