• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Vine fra årets vingård i Tyskland

Producent: Weingut Bischel | Område: Rheinhessen, Tyskland

De senere år har Christian og Matthias Runkel, der er brødrene bag Weingut Bischel, formået at forfine og raffinere udtrykket i deres Riesling-vine således, at de ikke længere ”bare” ligger på hjul af Klaus Keller og Philip Wittmann. De har såmænd trådt pedalerne i bund og kører nu paradekørsel side om side med Rheinhessens to ikoniske vinmagere.

Fagekspert, Per bach

 

Det mener i hvert fald Tysklands førende vinkender Gerhard Eichelman, som nok engang lod sig forføre, da han smagte vinene under forberedelser til den efterhånden mere end 1.200 sider tykke vinguide ”Deutschlands Weine”. Weingut Bischel stak af med prisen for ”Der Beste Weissweinkollektion 2020", og da der samtidig blev tale om den højeste pointhøst til tørre Riesling-vine i guidens 20-årige historie, blev Weingut Bischel samtidig fejret som "WEINGUT DES JAHRES 2020”.

Vi er derfor en lille smule lykkelige over, at det er lykkedes at lande en eneforhandling af vinene fra Weingut Bischel i Danmark og nu kan introducere fire af Christian og Matthias vine fra den solbegunstigede, og i Rheinhessen, aldeles fremragende 2018-årgang. Det er simpelthen vine, som skal opleves, hvis man har den mindste veneration for druen Riesling!

Riesling Trocken Appenheim Terra Fusca, 2018

Terra Fusca er det lokale kælenavn for den næsten sorte jordbund, som titter frem mellem vinstokkene mange steder syd for Gau-Algesheim, og Matthias Runkel fortæller, at de ved at isolere frugten fra de vinstokke, der står i sort, kan producere vine med en mere markant mineralitet og et helt særligt syrespil. En animerende frisk Riesling udelukkende fremstillet i stål med herlige blomstrende nuancer af fersken, grape og citrus. Saftig og meget aromatisk i munden med en vidunderlig skarptskåret balance mellem fylde og elegance.

Riesling Trocken Appenheim 1. Lage, 2018

Frugt fra sydvestvendte skråninger på Hundertgolden lige vest for det hotspot, som VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) adlede til Grosses Lage i januar 2019, samtidig med at Weingut Bischel blev optaget i deres indflydelsesrige producent- forening. Der høstes af 3-4 omgange for at ramme The Magic Moment for hver enkelt drueklase, og derpå er der gæring i rustfrit stål fulgt af modning i både stål og 1.200 liters stückfass. Bragende flot, pirrende frisk, herlig tør og præcis Riesling, som man kan nyde uden at spendere millionen.

Riesling Trocken Bingen 1. Lage, 2018

Her er vi på det berømte Scharlachberg, der ligger overfor Rüdesheim-am-Rhein med den mest beta- gende udsigt ned over det sted, hvor Nahe-floden møder Rhinen og allerede i 1248 blev benævnt "Vocatur Scarlachen", efter den dybe røde farve, som stråler fra de meget jernoxidholdige, skifferforvitrede sten. Også her er der både stål og stückfass på spil, og det er en vin, som, når den får lidt luft, leverer et stadig mere eksplosivt aromaspil. Niveauet er tårnhøjt. Det er svært ikke at blive glad og begejstret.

Riesling Trocken Appenheim Hundertgulden GG, 2018

Frugt fra fire ture op og ned gennem de øverste østlige rækker på Tysklands senest adlede Grosses Gewächs Hundertgulden, der for bare 25 år siden leverede St. Laurent-druer til ligegyldige småsøde rødvine. Nu begaves vi med en smuk og sensuel Riesling, gæret direkte i traditionelle 1.200 liters tyske stückfass, som på forunderlig vis formår at levere mættende nuancerigdom samtidigt med, at kroppen forbliver slank og nærmest atletisk. En inciterende og vidunderlig legesyg vin, som skal tælles med blandt de 10-15 bedste tørre Riesling-vine, der er produceret i Tyskland i 2018!

Makrel med svampe og artiskokker

Prøv Thomas Rodes bud på makrelfileter, som her serveres med tilbehør af svampe, artiskokker og løg

Få opskriften