• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Bedste årgang af Cuvée Clarendon så længe jeg mindes ...

Producent: Domaine Gavoty | Område: Provence, Frankrig

”Den smager godt nok dejligt”, sagde Thomas Herman på en af de luneste aftener i juni, hvor han hurtigt lod sig lokke til et glas kølig rosé, mens den anden Thomas (Rode) havde travlt med skære Skt. Peters fisk ud. Der var nærmest Middelhavsvarme i Danmark, og Roselyne Gavotys top-rosé, Cuvée Clarendon, kunne næsten ikke serveres i bedre omgivelser og i bedre selskab. Den strålede trods sin ungdom og understregede, at Roselyne i 2019 har lavet en af sine bedste årgange af Cuvée Clarendon så længe, jeg mindes.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

 

Årgangens succes understreges af det usædvanligt høje indhold af Cinsault på hele 85%, mens de resterende 15% udgøres af Grenache. Det er sjældent set i Provence-roséer, og det kræver både præcis modning af Cinsault og en modig vinmager. Faren for at sortens rusticitet og tanniner viser sig, får mange til at hælde mod den mere frugtige og joviale Grenache, men på linje med Mourvedré i Bandol, kan Cinsault, når den håndteres rigtigt, danne base for fremragende rosévine med udpræget dybde og kompleksitet. Farven er perfekt på plads i 2019, og selv flasken har fået en opgradering.

Cuvée Clarendon lander altid som en af de sidste rosévine og er dermed for de tålmodige. Allerede i februar viser de første lette modeller sig, men Cuvée Clarendon kræver med sin tyngde mere tid, og vi har den som regel først på lager medio-ultimo maj. Tag ikke fejl, trods sin koncentration er den frisk, finesserig og yderst elegant og for mig er den noget af det tætteste, man kommer på den perfekte Provence-rosé. Og så har den ageret succesfuld ledsager til at væld af retter fra grillen sommer efter sommer. Prøv den til f.eks. lun hummerbisque eller kold hummerconsommé med sommerens grøntsager eller til tomatsalat med grillet fisk og vinaigrette med basilikum. Servér ved 8-10 °C.

Côtes de Provence Rosé Cuvée Clarendon, 2019,

Kraftfuld, intens frugt ledsages af mundvandsdrivende syre og skaber associationer til blodappelsin, gule tomater, vilde skovbær og en snert af garrigue og viol. Afslutningen overrasker ved sin længde og konsistens, men til trods for at den hænger længe, går der ikke mange sekunder, før glasset igen, nærmest umærkeligt, vandrer tilbage til mundvigen. Ganske enkelt pragtfuld!

Cuvée Clarendon er kendt for sin holdbarhed i flasken og smager glimrende op til 3 år efter høståret. I visse årgange kan den ligefrem have godt af et års flaskelagring. Mit bud er, at 2019 er en årgang, der både bril- lerer i sin ungdom og vil belønne den tålmodige i hvert fald 2021 ud.

Hummerconsommé

I denne opskrift får den aromatiske consommé selskab af store stykker sorthummer og grøntsager med let bid

Få opskriften