• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

PORTUGISISK MOSCATEL TIL DEN SØDE TAND

Producent: Moscatel de Setubal | Område: Sivipa, Portugal

I mere end 100 år har halvøen Setubal syd for Lissabon haft en ganske særegen appellation for forstærket Moscatel. Muscat de Alexandria er den primære drue, men op til 30% af blandingen kan udgøres af et par håndfulde andre lokale druesorter. Den er anderledes end velkendte typer som Muscat de Beaumes de Venice og Muscat Rivesaltes med mere dybde og mindre opulent Muscat-karakter. Et yderst behageligt møde!

   Chefsommelier Thilde Maarbjerg

 

Sivipa blev startet i 1964 af en gruppe lokale vinproducenter, som ønskede at gå sammen om selve produktionen og markedsføringen. Det var dog først i starten af 90’erne, da Cordoso-familien med deres 400 ha. vinmarker og sunde økonomi købte sig ind i Sivipa og startede en ny rejse for virksomheden. I dag er Sivipa en af de mest velrenommerede producenter af Moscatel de Setubal og ledes af 4. generation af Cordoso familien, Filipe Cordoso. 

Her er tale om åbningsnummeret i Sivipas portefølje af Moscatels, og man gyser lidt ved tanken om, at man kan lave så dejlig vin på dette prisniveau.

Netop friskheden og det, at den har lagret blot 12 måneder på store fade sikrer, at den friske frugt stadig sprudler. Mange eksemplarer har tilbragt adskillige år på fad, og det kommer der en ganske anden vintype ud af.

Tidligt i gæringsforløbet tilsættes lokal spiritus til alkoholprocenten rammer 17%. Gæringen stoppes brat og tilbage er 172 gram sukker pr liter, som er forbavsende flot balanceret af syre. Servér den ved 10 °C.

Vine på Muscat er med deres sæbeagtige duft og ofte svage syre en udfordring for mig, men denne Moscatel de Setubal glædes jeg over. Balancen er nøje afstemt mellem syre, sødme og alkohol, og vinen fremstår nærmest cremet i munden. Druens karakteristiske aromaer er dæmpede og ledsaget af både lidt udviklede aromaer à nødder og en diskret tone af sort te.

 

MAD TIL DIN VIN

Bagte fyldte æbler

Vi er så heldige, at vi i Danmark vælter os i nogle af verdens bedste æbler hele efteråret og langt ind i vinteren. Nyd de bagte æbler med et glas Moscatel på en efterårsdag, hvor gule blade, frisk brise og lav sol sætter rammen for en stund, man bare har lyst til at være og blive i.

FÅ OPSKRIFTEN HER