• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

SAVOIR-FAIRE I CHAMPAGNE

Producent: Diebolt-Vallois | Grand Cru Cramant, Champagne

Det er næsten for idyllisk at besøge Diebolt Vallois. Isabelle tager imod og viser stolt kælderen frem, hvor bror Arnaud er i færd med at ordne fade. I privaten på den anden side af gaden bliver man introduceret til far, Jacques Diebolt, og hans kone Nadia Vallois, der med det samme udstråler varme og værtsskab, også selvom engelsk-kundskaberne er begrænsede.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg

Jacques Diebolt overtog domainet i 1959, og ægteskabet med Nadia i 1960 førte yderligere en række vinmarker med sig. Den præcision, som husets Champagner i dag krediteres for, kommer efter Jacques’ udtalelse fra hans morfar, M. Crepaux, som lærte ham at lave vin. Med en fortid i militæret udviste han en høj grad af disciplin både når det kom til vin og opdragelse af børnebørn. Da domainet faldt i Jacques’ hænder startede han med at købe ståltanke, men i dag finder man også foudres og barriques i kælderen som i Crepaux’ tid.

Diebolt-Vallois’ Champagner er yndede, det kan vi tydeligt se, og for hvert år stiger vores salg med mange tilbagevendende køb. Vinene rummer den ultimative kombination af exceptionelle terroirs primært på Côte de Blancs, hovedområdet for Chardonnay i Champagne, og savoire-faire i begrebets dybeste forstand. Kompetencen er gået i arv i generationer, og det giver stabilitet og en klar fornemmelse af, at familien får det absolut bedste ud af det, de har at arbejde med.

50% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 10% Pinot Meunier.

Selvom de blå druer dominerer i denne cuvée, fornemmes husets signatur, elegance, stadig. Ud over de karakteristiske Chardonnay- aromaer som saftige grønne æbler og citron, finder vi her også jordbær og æblekompot samt brede gæraromaer som brioche og chokolade. Afslutningen rummer en dejlig tørhed ledsaget af modne gule frugter. En fortræffelig all-round-Champagne, som man ikke bør være nærig med, og som er skøn at nyde i selskab med f.eks. en god skinke, oliven, croutoner med postej eller rillette eller sardiner. Servér ved 9 °C

100% Chardonnay fra Cuis, Chouilly, Epernay og  Cramant. Gæret og lagret på ståltanke.

Indenfor spidskompetencen, Blanc de Blancs, er dette et imponerende åbningsnummer, der forener elegance og mineralitet fra terroiret på Côte de Blancs med mere dybde og tyngde fra Montagne de Reims. På trods af den sædvanligvis blandes af to årgange er der flot kompleksitet og en særlig cremet fylde på midtpaletten, der bidrager til den rige mundfølelse. En seriøs aperitif-Champagne, der indeholder den mundrensende syre, man forventer af Blanc de Blancs, men som godt kan følge med på middagsbordet. Prøv den til jordskokkepuré med caviar og smørristede brødcroutoner eller kogt hummer med citron-estragon- mayonnaise. Servér ved 9 °C. Kan med fordel lagres 2-3 år efter køb for endnu mere kompleksitet.

 

 

mad til champagne

Salte vafler

Med parmaskinke og italiensk tapenade

FÅ OPSKRIFTEN HER

SÅDAN SABLER DU CHAMPAGNE

LÆR HVORDAN HER