• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Frisk og frugtig pinot noir til fisk

Producent: Giesen Wines Område: Marlborough, New Zealand

Christian Dautel har igen imponeret os og denne gang med en druesort, som vi ikke så ofte støder på i Tyskland.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

 

Regionen var dengang en skygge af nutidens status som landets største og mest kendte vinregion, og det vil være rimeligt at sige, at Giesen med sin eksport til nu mere end 40 lande har været med til at udbrede kendskabet til det lille vinland down under. Det unikke klima og den gennemgående kølighed, der præger vinene, har skabt en bred fanskare verden over, særligt for Sauvignon Blanc-druen, men i stigende grad også Pinot Noir.

Giesen Estates Pinot Noir kommer fra subregionen Wairau Valley, hvor frugt fra Giesens yngre parceller høstes fra. Mosten får lov at trække friske frugtaromaer fra skallerne i ca. 10 dage forud for gæringen, som efterfølges af 10 måneders lagring på fade, heraf 8% nye. Resultatet er en frugtdomineret vin med Marlboroughs typiske potpourri af røde bær som jordbær, moreller og ribs samt underliggende toner af fyrrenåle og skovbund. Friskheden er udtalt og i kombination med druens naturlige lave indhold af tanniner, er der tale om en glimrende rødvin til fisk.

Komponeres retten derefter med garniture, som harmonerer med rødvin, kan skeretter og rødvin være et herligt match. Gode råvarer er f.eks. løg, svampe, rodfrugter, de este typer kål, bacon/skinke og ost. Steges eller bages fisken, giver det som oftest også et bedre resultat med rødvin end hvis fisken er pocheret eller blot råsaltet.

  Servér vinen ved 14-15° C.

Brandade på kuller

Opskrift med marinerede rosenkål og salte mandler

Få opskriften