• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Årets første fine rosé

Producent: Domaine Bagrau | Område: Provence, Frankrig

Pivfrisk Provence-rosé i smukke rosa nuancer, der er så fine og sarte, at refleksionerne nærmest er gyldne. Pikante strejf af hindbær, ribs og fersken, som smelter sammen med provencalske urter, pink grape og blomstrende pæon. Mild og frisk i samme mundfuld og samtidigt aromatisk og flot fokuseret.

Fagekspert, Per Bach

 

Der passerer masser af rosévine forbi Løgismoses smagepanel. De este overlader vi til vores kollegaer, hvis de skulle få lyst, men der er også vine, som bare kommer lidt sent til den alt for korte danske højsæson for at servere lyserødt. Dem sætter vi i "banken" og venter så på at en ny og frisk årgang skal blive klar. Det er som regel i januar, at de forskellige producenter begynder at sende deres nye vine til bedømmelse og her er det altid spændende om de forskellige muligheder fra "banken" holder niveau.

Det gjorde denne vin fra Domaine Bagrau, som i sensommeren fremstod mild og charmerende og nu kommer med hele den nye årgangs pivfriske vitalitet oveni.

Simpelthen en dejlig nyhed og et seriøst bud på årets første rosé!

Vi er lidt nord for Aix-en-Provence, hvor Picasso og Hemingway engang hang ud. Nærmere bestemt i højlandet mellem Chaîne des Costes og Trevaresse, hvor der stadig er ere lavendler end vinstokke. Her udlever ægteparret Mireille og Christian Bastard nu på 15. år deres drøm om egen vingård. Christian startede i 1991 med frugter, grøntsager og korn ligesom de este andre traditionelle provencalske landmænd, men samtidig med at Mireille kom ind i billedet begyndte planerne om en fuldstændig omlægning til vinproduktion at tage form. I 2005 fik parret de nødvendige kreditter og registrerede deres fælles domaine, som fik navnet Bagrau.

Et fantasinavn sammensat af den første stavelse i deres efternavn og Mireilles pigenavn.

De lagde fra land med bare 13 ha., men allerede i 2009 fik de mulighed for at købe yderligere 30 ha., og i dag er der 57 ha., som de nu sammen med deres 2 børn Johanna og Victor, der har valgt at deltage i eventyret, veksler til omkring 350.000 flasker, hvoraf de 90% fyldes med rosé.

Selve bygningerne er som mange andre gamle bygninger i Provence delvis opført at genbrugsmaterialer, og Mireille kan blandt andet i den ene endevæg fremvise en gravsten af romersk oprindelse, hvor inskriptionen fortæller, at en mand ved navn Pomarus engang er blevet begravet et sted i nærheden. Men installationerne er moderne med termo-regulerede ståltanke og en række foranstaltninger, som skal reducere iltens påvirkning fra drue til most til vin.

Konventionel produktion og maskinel høst af druerne, som bliver befriet for alle stilke forud for presningen, der foretages så langsomt, at mosten allerede rammer den ønskede helt sarte rosa nuance, inden gæringen går i gang. Ingen malolaktisk gæring og bare 4 måneders modning inden aftapningen på flaske.

Pil-selv-rejer

Opskrift med grillet brød og hjemmerørt mayonnaise

Få opskriften