• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Flydende forførelse fra Ribeira Sacra

Producent: Abadía da Cova | Område: Galicia, Spanien

Da vi sidste år faldt for vinene fra Bodegas Gancedo, opdagede vi efterfølgende, at folkene bag netop havde hyret den talentfulde vinmager Nacho Álvarez, som Robert M. Parker Jr. i 2015 kaldte "one of the most up-and-coming, young winemakers in all of Spain". Det var derfor natur- ligt at spørge ind til, hvad Nacho Álvarez ellers k tiden til at gå med, efter han havde forladt posten som front gur for mægtige Grupo Jorge Ordóñez for at vende hjem til Galicien og mere tid til familien.

Fagekspert, Per Bach

 

Han fortalte, at han netop havde signet med familien bag Abadía da Cova i det lille Ribeira Sacra-distrikt, og han ville da gerne sende et par asker, hvis vi var interesserede. Prøverne kom, og vi behøvede næsten blot at stikke næsen i glassene, før vi begejstrede kunne konkludere, at dette var vine, vi simpelthen måtte importere.

Det er søskende Paloma, Adrian og José Rodriguez, der har hentet Nacho Álvarez ind for løfte Abadía da Cova det sidste stykke op ad den spanske kvalitetsstige. Planen er, at det skal ske med en stribe mikroproduktioner fra forskellige, ekstremt stejle terrasser samtidig med, at den eksisterende portefølje profileres.

Vingården blev etableret i sin nuværende form i 1958, men de tre søskende er 4. generation i en familie, der har levet ved Miño- oden siden 1890’erne. Den første vin blev tappet på aske i 1986 og siden er aktiviteterne vokset lige så stille via alliancer med små vinbønder og via tilkøb af stejle parceller med gamle vinstokke.

Det er et projekt, som ikke lige sådan lader sig kategorisere. Jeg kan bedst beskrive det som en slags åbent familielandbrug, hvor en håndfuld naboer og venner er kommet med om bord i en konstruktion, som slægter kollektivet og kooperativet på. Lige nu er de 20 i alt, heraf 7, som tilbringer det meste af tiden ude blandt vinstokkene på de 10 ekstreme parceller på til sammen 25 ha., der udgør fundamentet for vinproduktionen.

  Etiketterne er, med inspiration fra den galiciske mytologi og den rige fauna i og langs Miño- oden, nydesignede af den surrealistiske grafiker Ana Díez Rivera, der også er kvinden bag det avantgardistiske designbureau "Plástica".

Ribeira Sacra a Fuga Blanco, 2019

Druerne plukkes på den såkaldte Cuñas-skråning, hvor vinstokke står på sydvestvendte terrasser, og vinen gærer i rustfrit stål med efterfølgende modning sur lie i 5 måneder inden aftapningen. Efter Nacho Álvarez ankomst er der blevet skruet helt op for indholdet af Albariño, og resultatet er ydende forførende. En herlig aroma- tisk, nærmest eksotisk vin, som samtidig kommer med så megen moden citrus, at den er læskende.

Ribeira Sacra a Fuga Tinto, 2018

Her er der 4 forskellige par- celler tilplantet med Mencia i spil. Bl.a. den svimlende stejle Brinco-skråning, hvor en mikro-skinnebus trækker druerne op til vejen. Alle stilke fjernes, men druerne knuses ikke inden de forvandles til vin i rustfrit stål. Det er lidt på samme måde som med traditionel Beaujolais. En dejlig krydret og umiddelbar vin, som fortjener at blive serveret sval, så de modne drivende saftige røde bær virkelig får lov til at shine.

Rejer på grillen

Store friske rejer i en pikant marinade med det baskiske krydderi Piment d’Espelette er smagen af sommer og varme.

Få opskriften