• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

En ny generation Reverdy i Sancerre

Producent: Domaine Bernard Reverdy | Område: Loire, Frankrig

En evergreen i Løgismose, Domaine Bernard Reverdy, knopskyder i form af Romain Reverdy og hans serie i eget navn, "Florilège". Noël og Claudines søn har siden 2008 hjulpet til på familiedomainet efter omfattende studier og praktikophold i ønologi, og ”Florilège” er en nyhed i Løgismose.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

 

Det er ikke sjældent, at den næste generation har brug for at lave radikale ændringer, enten for at understrege generationsskiftet, en ny tid eller sin egen personlighed. I dette tilfælde er der mere tale om det gode gamle udtryk ”æblet falder ikke langt fra stammen”, og Romains vine fastholder den ærketypiske stil i appellationen, som så mange mennesker beundrer ved familie-domainet Bernard Reverdy.

Sancerre kan noget særligt med Sauvignon Blanc, hvilket grundlæggende skyldes den rette kombination af klima og jordbund. Sauvignon Blanc er en vækstvillig plante med tendens til både for meget løv og for mange druer. Er klimaet for varmt og jord- bunden for fertil, bliver vinene opulente, anmassende, højaromatiske og samtidig med en meget tydelig grøn snert i retning af tomatstilk, solbærblade og grøn peber- frugt, sidstnævnte særligt, hvis ikke udbyttet begrænses tilstrækkeligt.

I Sancerre er jordbunden naturligt nærings- fattig i mange vinmarker, hvilket begrænser udbyttet naturligt, og den nordlige beliggenhed sikrer, at for meget sol og varme, i hvert fald som tingene er nu, ikke giver overmodenhed.

Man kan derfor glæde sig til Sancerre Florilège, der glimter med sin skinnende lyse, gulgrønne farve i glasset og dufter forførende af friske grønne stikkels- bær, limeskal, grapefrugt og kørvel med lille snert af hyldeblomst og friskklippet græs.

I munden fornemmes den nærmest sprøde, vibrerende syre, som er signatur for hvid Sancerre, og vinen fremstår med let krop, ingen fadlagring og fokus på det ungdommelige drevet af frugt og blomster karakterer. Afslutningen er ren og frisk.

Nyd den direkte fra køleskabet en lun forårs- eller sommerdag til retter med grønne asparges, salade chèvre chaud, ceviche eller som aperitif.

Sauvignon Blanc fra Loire og grønne asparges er et klassisk match, som kan anvendes i flere udstrækninger. Her er det med en cremet risotto, hvor vinens syre endvidere giver en behagelig opfriskende og mundrensende effekt.

Risotto med sæsonens asparges

Er aspargesene helt friske, kan og bør de nydes efter minimal tilberedning. Prøv dem som her i en cremet risotto, hvor de bibringer en karakteristisk smag, let sprød konsistens og den fineste grønne farve.

Få opskriften