• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

En ærketypisk, ærlig og herlig rosé

Producent: Château Terrebonne | Område: Provence 

Lige så snart vi kommer rundt om nytåret begynder kapløbet om at køre sæsonens rosévine i stilling således, at vi kan friste med interessante nyheder og kærlige gensyn i alle de lyse, lune måneder.

Vi rider på en bølge, og vores lyst til at nyde et glas læskende rosé har aldrig været større i historien end nu. Det ved vinproducenterne, og hvor rosé for få år siden var noget, vi kun kunne henføre til bestemte vindistrikter, er den lyserøde vintype nu blevet invasiv. Bortset fra i Bordeaux og Bourgogne har flertallet af vinproducenterne i hele Europa rosé på programmet!

Vi smager på snesevis af muligheder og må desværre konstatere, at rigtig meget mere handler om raske penge end om velsmag, og derfor står der ofte både 20 og 30 flasker nede for enden af bordet og skammer sig, når vi har været i gang.

Men der er altid lyspunktet. F.eks. kunne vi i begyndelsen af marts ikke helt slippe denne Côtes de Provence, som var blevet fremsendt af den meget indflydelsesrige Famille Helfrich. En ærketypisk, ærlig, næsten herlig rosé tappet i en flaske, som man tillige kan vælge enten at beundre eller forundres over.

Familien har bl.a. specialiseret sig i systematisk at opkøbe og revitalisere vingårde rundt omkring i hele Frankrig, og en af deres seneste erhvervelser er det 53 ha. store Château Terrebonne, hvor denne vin er produceret. Man har indsat den meget velanskrevne Hervé Sabardeil som manager, og som konsekvens af reducerede udbytter og høst om natten leverer Château Terrebonne nu på sit hidtil højeste niveau.

Som en lille kuriositet skal vi nævne, at Château Terrebonne er nabo til Château Gavoty, som har været en del af Løgismose-familien i en lille menneskealder. Ikke mere end 700 meter skiller de 2 ejendomme ad. Tidligere hed de to slotte Petit Campdumy og Grand Campdumy og helt frem til 1997 blev ejendommene drevet af familien Gavoty; men så tog Famille Helfrich over.

Côtes de Provence Rosé, 2018 Château Terrebonne

Grenache i selskab med Cinsault og Syrah, der kun får lov til at bløde i få timer inden gæringen, således at man smukt rammer den lyse, sarte nuance, som er blevet en del af DNA’et for Provence-rosé. Ribs, jordbær og citrus, som omfavnes af krydderurter og frisk mineralitet. Provence classic!

Opskrift

Laksetartar i sprøde salatblade

Servér snacken på terrassen eller altanen på de lune forårs- og sommerdage med en god, kølig rosé.

Få opskriften