• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Bobler til enhver lejlighed

Gå sommeren i møde med bobler på køl. Her får du 6 bud på, hvad du skal drikke på de lange, lyse dage

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

SPAR 25% PÅ UDVALGTE BOBLER VED KØB AF 6 FLASKER

Mix selv din kasse og få 25% rabat

Prosseco ”Sgajo” Extra Dry, Perlage

Mild og frugtpræget mousserende vin skabt på Prosecco-druen med bløde, små bobler og en god, imødekommende balance mellem friskhed og en anelse sødme fra 15 gram sukker pr. liter. En bredtfavnende vin til den lette side, som bør nydes direkte fra køleskabet.

Crémant d’Alsace Extra Brut, Domaine Bott-Geyl, Alsace

En Crémant d’Alsace i luksusklassen skabt på ca. 50% Pinot Blanc, 30% Chardonnay og 20% Pinot Noir. 24 måneder med gærresterne er usædvanligt for typen, og det understreger, at Jean-Christophe Bott ønsker at vise en seriøs og kompleks fortolkning. Flot smagsdybde kombineret med rank tørhed og ren, flot frugt.

Corpinnat Brut Reserva, Castellroig, 2017

Vidunderlig spansk mousserende vin fra den lille eksklusive elite i Penedès, der samlet kalder sig Corpinnat. De typiske druer, der også anvendes til Cava, får her følgeskab af 18% Chardonnay, og vinene er lagret 18 måneder med gærresterne. Marcel Sabatés utrættelige stræben efter det bedre resulterer i et af markedets bedste åbningsnumre og uhørt kvalitet til prisen.

Vouvray Brut Methode Traditionelle, Bernard Fouquet, Loire

Overraskende bud fra appellationen Vouvray, som hovedsageligt kendes for sine stille hvidvine. Det er naturligvis Chenin Blanc, der også i denne vin står solo, og Bernard Fouquet viser med sikker hånd, hvor vellykket druesorten kan udtrykke sig med bobler. Fremstillet som Champagne med 2. gæringen i flasken og fremstår i herlig balance mellem citrus, honning, kvæde og stenfrugt med en tør, frisk afslutning.

Champagne Brut Cuvée Prestige, Serge Mathieu

Isabelle Mathieu og hendes mand Michel holder til i Aube i det sydlige Champagne, og her er Pinot Noir højt prioriteret – også i denne meget cremede og fyldige Cuvée Prestige. 30% Chardonnay skaber balancen og friskheden i blandingen, og med 48 måneders lagring på gærresterne forstærkes kompleksiteten til et niveau, der ellers ofte kun opleves i Vintage Champagner. Hvis det skal være, så lad det være.

Richard Juhlin Blanc de Blancs, Alkoholfri

Blot fordi man af en årsag ikke nyder alkohol, behøver man ikke undvære bobler. Sandt skal være sagt, det meste smager ubehjælpeligt af noget, der hører børnefødselsdage til, men den svenske Champagne-ekspert, Richard Juhlin, lægger navn og smagsløg til denne i kategorien glimrende tørre og ganske seriøse mousserende Chardonnay.

Thildes Vinviden

Hvordan produceres boblerne?

Få forklaringen på hvordan man producerer bobler i mousserende vin, af chefsommelier Thilde Maarbjerg.

Bliv klogere på bobler