• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Turen går til Danmark

Vinskribent, Signe Wulff

 

Den danske sommer er et paradoks. Den er både det dejligste og det værste, der findes. Alle, som har siddet i et sommerhus i 14 dage i juli måned med ild i brændeovnen – ikke for hyggens skyld, men for at holde varmen – mens en stormende kuling, som er november værdig, kaster rundt med de solstole, du burde have siddet i, ved, hvad jeg mener. Men så kommer pludselig varmen og solen, og så glemmer man det hele. For en dansk sommer, som virker, er magisk. November-elementet er en del af den danske sommers DNA – noget af magien bor utvivlsomt i uforudsigeligheden.

En del af fortryllelsen bor også i vores fantastiske danske sommerråvarer. De små faste, nye kartofler, de søde jordbær, fjordrejerne, hindbær, rabarber og kirsebær i lange baner, sprøde ærter, små rødbeder i alskens farver, dild, løvstikke og persille i generøse bundter og nye løg med top. For ikke at tale om vores fisk og skaldyr, som er i verdensklasse.

Som barn var jeg altid med min far på havnen i Kerteminde, hvor vi købte fladfisk og fjordrejer af fiskerne for en slik og gik hjem til min farmor med en pose, hvor indholdet stadig sprællede af liv. Jeg elsker stadig at købe fisk sådan. Der er intet, der kan slå den friskhed, man oplever, når man køber fangsten direkte fra rælingen. Det kan kræve lidt arbejde at få hul på de indimellem tilknappede typer på havnen, men får man først en ven, så har man et unikt udgangspunkt for at lave den dejligste mad. Man må lære sig at flå, filetere og koge fond og suppe på ben og hoveder, lave bisque af skaller og den slags, for indsatsen kommer tilbage i smagsop- levelsen. Hvis ikke den svigefulde danske sommer kommer med magien, kan du heldigvis selv skabe den i køkkenet.