• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Biodynamiske evergreens

Producent: Domaine Bott-Geyl | Område: Alsace

I Løgismose har vi fulgt med siden Thomas Rode udtrykkeligt forklarede Christian Grønlykke, at det var bydende nødvendigt, at gæsterne i Kong Hans Kælder kunne få lov til at opleve disse vine. Thilde Maarbjerg, der sikkert havde en finger med i spillet, drog herefter til Alsace sammen med Christian Grønlykke i marts 2006, og så blev den ged barberet, som man siger. Christian Grønlykke forklarede senere, at der havde været tale om "et vink med en vognstang, som det var umuligt at overhøre, og som jeg har været lykkelig for lige siden."

SPAR 25% PÅ ALT BOTT-GEYL VED KØB AF 6 FLASKER

Mix selv din kasse og få 25% rabat

Der er mange vinbønder i Alsace, der drømmer sig tilbage til de glade dage, hvor vinene fra Tyskland og Østrig ikke var noget, man bekymrede sig synderligt om. Men ikke Jean-Christophe Bott, som tog over efter forældrene tilbage i 1993. Ved først at konvertere til økologi i 2000 og siden til biodynamik i 2002 kom familien på forkant. Siden årtusindeskiftet har Domaine Bott-Geyl således haft en stor og loyal kundekreds, som ofte gerne ville købe mere end de kunne få til trods for, at Jean-Christophes tilgang til arbejdet i kælderen betød, at vinene med hensyn til syre og restsødme ikke lige sådan lod sig sætte i bås.

Find hele sortimentet her

Riesling Les Eléments BIO, 2017

Dette er en charmerende Riesling af den tørstslukkende slags fra Bott-Geyls gastronomiske linje, hvor det handler om at matche det gode måltid uden at stjæle hele opmærksomheden, samtidig med at årgangens, druens og de forskellige parcellers DNA – Les Eléments – stadig er present i vinen.

Druerne høstes lidt tidligere end druerne til de forskellige Grand Cru-vine fra Bott-Geyl, og Jean-Christophe har en mission. Det handler om at fange druens typicitet uden forstyrrelser i form af syntetiske svampe og insektmidler, ædel råddenskab i vinmarken eller chaptalisering, fadlagring, klaring, filtrering eller andre lumske kneb i kælderen. Missionen lykkes!

Pinot Gris Les Elements BIO, 2016

Dette er den herligt aromatiske, honningduftende og milde, men også ganske intense Pinot Gris, som den britiske Master of Wine og freelancer hos Wine Enthusiast Anne Krebiehl begejstret belønner med 92 point, samtidig med at hun noterer at ”this is rounded, supremely balanced and dry Pinot Gris.”

Frugten kommer fra familiens parceller lige nedenfor Beblenheim få hundrede meter fra vingården, og igen er den forvandlet til vin ”efter den nye årgangs temperament”, som Jean-Christophe udtrykker det med noget, der ligner et citat fra forbilledet og mentoren Zind-Humbrecht. Altså en vin fremstillet uden fedt- spil i kælderen og meget nær det nogle vælger at kalde naturvin.

Riesling Schoenenbourg Grand Cru BIO, 2016

Delikat, intens og vibrerende frisk Riesling fra Jean- Christophes halve ha. på Grand Cru Schoenenbourg, der rejser sig stejlt lige nord for bymuren omkring turist- magneten Riquewihr.

Igen vinfremstilling uden fiksfakserier hvilket her blandt andet betyder et langstrakt gæringsforløb i store gamle egefade, fordi mikroorganismerne og temperaturen styrer i den uopvarmede kælder. 6-8 måneder er ikke ualmindeligt, og når gæringsaktiviteten er ophørt får vinen lov til at hvile yderlige 6-8 måneder, inden den bliver tappet på flaske og gemt væk i et år eller mere, indtil Jean-Christophe mener, den er klar til at møde verden. Her skulle der gå næsten 4 år, men så er balancen mellem syre og diskret restsødme også ramt spot-on, og vinens modne elegance og nærmest salte mineralitet er både imponerende og tankevækkende.

Opskrift

Tarte Flambée med friske kantareller og salvie

Få opskriften