• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Den ultimative smagekasse med Riesling-vine

Producent: Weingut Gies-Düppel | Område: Pfalz, Tyskland

Da vi i forsommeren præsenterede tre pivfriske Riesling-vine fra det dynamiske og ægte makkerpar Tanja og Volker Gies, var der rigtig mange, som hoppede på smagekassen, og efterfølgende er der røget en del Gies-Düppel i indkøbskurven både i webshoppen og i butikken på Nordre Toldbod.

Fagekspert, Per Bach

 

Derfor går vi nu planken ud og præsenterer den ultimative smagekasse med de 6 ypperste Riesling-vine fra Gies-Düppel, alle fra den herlige 2018-årgang. Dels Volkers 3 berømte såkaldte Terroir-weine, hvor han virtuost viser os, hvorledes jordbunden influerer vinenes aromaspil. Dels 3 vine fra ældre vinstokke, som alle står på skråninger klassificeret som Erste eller Grosse Lage af de magtfulde Deutsches Prädikatsweingüter. Højtiden nærmer sig. Dette er topforkælelse til alle, der holder af fornem Riesling!

Jeg var forbi i september og smagte vinene på terrassen, mens Tanja udpegede de forskellige voksesteder på Seligmacher og Mandelberg og også den lille orange pickup, som markerede, at høsten var i fuld gang højt oppe på Kastanienbusch. En stjernestund fordi det altid er herligt at smage ”on the spot”, og fordi de sprøde, gnistrende rene vine på fornemste vis beviste, at Volker som vinmager er ydmyg og fri for ambitioner om at spille Miraculix i kælderen. Jeg tøver ikke med at kalde Volker Gies en af de mest dedikerede ”terroirister” i hele Tyskland!

Øverst i hver kasse medfølger et interessant A3-ark med den vidunderlige udsigt fra terrassen på den ene side og kort over de forskellige terroir samt søjler, der illustrerer de enkelte vines syre, restsødme, mineralitet, frugt og holdbarhed på den anden. Tanja Gies kalder det for ”Vores Weingeoly”.

Terroir-weine:

· Riesling Trocken Granit, 2018
· Riesling Trocken Roter Tonstein, 2018
· Riesling Trocken Kalkstein, 2018

Vine ”klippet ud af” familiens parceller på Seligmacher, Kastanienbusch og Kalmit efter minutiøse studier af jordbundsforholdene. Gæret og modnet på fuldstændig samme måde i rustfrit stål, så man kan nærstudere den sprøde mineralitet og betydningen af det mytiske ord ”terroir”. En våd drøm for alle, der interesser sig for geologi.

Erste & Grosses Lage weine:

· Riesling Trocken Ranschbacher Seligmacher 1. Lage, 2018
· Riesling Trocken Birkweiler am Dachsberg 1. Lage, 2018
· Riesling Trocken Birkweiler Kastaniebusch Grosse Lage, 2018

Vine fra et par af de skråninger, som nu er med til at løfte de tørre tyske Riesling-vine helt op i den internationale superliga. Senere høst fra ældre vinstokke og derfor større fylde og mere intensitet. Gæret i rustfrit stål og efterfølgende modnet i 10 måneder i store franske fade, som efterhånden er blevet 9 år gamle.

Opskrift

Lobster rolls

Fornemt, forførende og flabet godt

Få opskriften