• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Smukt modnede vine fra de stejleste skråninger langs Saar-floden

Producent: Weingut Dr. Siemens | Område: Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland

Familien Heimes købte i 2016 den historiske vingård oppe på toppen af Würtzberg fra Dr. Siemens, og i forbindelse med overtagelsen omfavnede de ikke blot de berømte skråninger og bygningerne; Både vinmageren, Franz Lenz, den polske familie, der passede på vinstokkene og så Jochen Siemens' imponerende samling af ældre årgange fra hans 10-årige regime fulgte med.

Fagekspert, Per Bach

 

Vi var forbi i september og smagte de vine, der ville blive tilbudt lokalbefolkningen, som en del af det populære ”Oldies but Goldies Verkauf” ved efterårets ”Hoffest” på Würtzberg. Vi blev imponerede over vitaliteten og kvaliteten og er derfor stolte over at kunne præsentere en Riesling og en Pinot Noir fra denne enestående kælder.

Riesling Herrenberg Spätlese Feinherb, 2007, Weingut Dr. Siemens

Dette er en smukt udviklet og stadig imponerende vital Riesling Spätlese fra Dr. Jochen Siemens' 2. høst på det imponerende Herrenberg, som spejler sig direkte ned i Saar-floden og som er klassificeret som Grosse Lage af Die Prädikatsweinguter og et af de få Lage im Alleinbesitz i Tyskland. 2007 er en af de store årgange langs Mosel og Saar med en af de længste og mindst stressende vækstsæsoner i historien, og druerne har her fået lov til at veksle så meget af deres sukkerindhold til alkohol, at vi ender i den kategori, som tyskerne kalder for "feinherb". 28 g rest- sukker er der tilbage, og det betyder, sammen med de 12 års forædling i asken, at vinen er på vej ud af det søde køkken og ind i det salte, hvor den vil kunne forbløffe og begejstre. Alternativt kan du også bare skænke dig et glas som aperitif og meditere lidt over, hvor sejt det er at sidde med en mere end 10 år gammel vin i glasset, som endnu kun er godt påvej, og som givet vil belønne dem som gemmer den væk i yderligere et årti.

Pinot Noir Saarblick, 2014 Weingut Dr. Siemens

Slank, fuldt udviklet Pinot Noir fra det samme berømte Herrenberg. Der er tale om Jochen Siemens og hans vinmager Franz Lenz’ 9. og næstsidste udgave af vinen, og den er gæret i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og modnet 12 måneder i små brugte tyske, østrigske og franske fade frem mod aftapningen. Vinstokkene er plantet tilbage i 1980’erne af den forrige ejer Bert Simon, før Pinot Noir blev en del af den nye stolte tyske selvforståelse, og få troede dengang på, at han ville lykkes med sit projekt. Men efterhånden som vinstokkene fik lidt alder, blev vinen mere og mere overbevisende, og omkring årtusindeskiftet var Bert Simon sammen med den navnkundige Erich Weber en af Pinot-pionererne ikke bare i Saar, men i hele Tyskland.

Dette er med andre ord også en historisk vin, og i den vanskelige 2014-årgang, hvor man måtte sortere op mod halvdelen af druerne bort, er resultatet blevet en slank og charmerende vin, som ikke undgår langsomt at krybe ind under huden.

  Begge vine spiller fint sammen med vores "dansker- kylling". Pinot Noir Saarblick fordi den kommer med saftige røde bær, som ikke forfølges af garvesyre, og Riesling Herrenberg fordi friskheden og den diskrete sødme parerer de kærlige spark fra agurkesalat og rabarberkompot.

Opskrift

Kylling Danoise

Fransk, fritgående kylling med noget så dansk som rabarber og agurkesalat.

Få opskriften