• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

En lykkespreder fra Champagne

Producent: Pierre Moncuit | Område: Champagne, Frankrig

Lige siden jeg smagte denne Champagne for første gang for mere end 8 år siden og samtlige entréer med den efterfølgende, har den vakt mig glæde. Måske er det netop fordi, det er den mest demokratiske af Nicole og Valeries Champagner, at den ikke kræver noget humør eller nogen sindstilstand for at sprede lykke. Den vader direkte ind i én uanset hvor og i hvad, man befinder sig.

Chefsommelier, Thilde Maarbjerg

 

Champagne Cuvée Hugues de Coulmet Brut NV Pierre Moncuit, Mesnil

Hugues de Coulmet er navnet på den mark, Moncuit ejer i Côte de Sézanne, et mindre område vest for Côte des Blancs, og som giver druerne til denne vin. Côte de Sézanne står ofte i skyggen af Côte des Blancs fordi området ikke, efter sigende, kan frembringe samme mineralitet. Og det er bestemt fair at påstå, at denne udgave ikke er den mest dybsindige og alvorlige Champagne, men til gengæld er den livlig, letløben og fuld af charme. Måske er Hugues de Coulmet en af de bedste eksponenter for Champagnes uendelige drikkelighed. Man kan bare blive ved og ved med denne livseliksir.

I bedste joviale stil byder den sig til med dansende toner af frisk citron, sprøde, saftige æbler og et væld af hvide sommerblomster holdt sammen af mundvandsdrivende syre og en særdeles behagelig og blød mousse.

I tråd med Pierre Moncuits stil, udgøres også denne cuvée af 100% Chardonnay og er således en Blanc de Blancs. Forud for degorgering lagrer den 36 måneder sur lie efterfulgt af 3 måneder inden salg, så dosagen kan finde sig til rette.

Hav altid rigeligt på køl og servér den direkte fra køleskabet.

Opskrift

Gratinerede østers

I selskab med perlende Champagne i glasset har du her en servering, der uanset serveringsdag sender tankerne mod fredag, fest og fejring!

Få opskriften