• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

TRE HERLIGE BOURGOGNER

PRODUCENT: DOMAINE PERROT-MINOT | OMRÅDE: BOURGOGNE

Fagekspert Per Bach

Det er langt fra billigt at være forelsket i vinene fra Bourgogne, og rundt omkring på de gyldne skråninger ligger skuffelserne på lur. Trods den globale opvarmning balancerer producenterne på Côte d'Or på kanten af det fornuftige og i 2011, 12, 13 og 14 har det virkelig krævet gode forbindelser at finde frem til vine, der ikke bare var elegante, men også saftige og solmodne i deres frugtprofil.

 

 

I 2015 kom der imidlertid mere ro på. Efter 4 år hvor producenterne havde brugt uendelig mange timer i vinmarken på at rette op på naturens ugerninger, kunne de læne sig tilbage og nyde synet af frugten, der langsomt blev begavet af en solrig og varm sommer. 2015 betegnes allerede som en fremragende årgang, og først fremmest en meget ensartet årgang, hvor man ikke behøver drible mellem de forskellige kommuner og op og ned i hierarkiet for at finde vidunderlige vine. De fleste er lige så modne i deres profil som 2009’erne, men samtidig er de bedste en anelse friskere og dermed lidt mere elegante, og det har fået flere eksperter til at hviske, at nogle vine måske vil overhale 2005’erne og dermed markere den foreløbige kulmination i dette millennium.

Christophe Perrot-Minot plukkede de første druer den 11. september og beretter, at sukkerindholdet overalt var så højt, at chaptalisering ikke var nødvendigt. Den ekstra sortering af druerne forud for gæringen var næsten overflødig og takket være den høje kvalitet, var det muligt at gære de forskellige vine med mellem 50 og 80% hele drueklaser. Det betød efterfølgende, at Christophe var meget forsigtig med brugen af nye fade, og i de tre aktuelle vine er andelen af nye fade helt nede på 10% for at sikre, at tanninerne forbliver raffinerede.

Domaine Perrot-Minot er et af de sikreste kort i hele Bourgogne, og i 2015 er der tale om en ren triumf lige fra det sammenstukne åbningsnummer fra Gevrey-Chambertin og op til de 6 forskellige Grand Crus fra selve Chambertin skråningen, som Domaine Perrot-Minot begaver vinens verden med.

Morey-Saint-Denis "En la Rue de Vergy" 2015

Fra 3 små parceller på til sammen 1,4 ha, ovenfor Clos de Tart langs den gamle muldyrsti, der fører op til Abbaye Saint-Vivant de Vergy, hvorfra benediktinermunkene førte tilsyn med deres mange vingårde i mere end 650 år. Vinene fra dette lieu-dit bejler til 1. cru ved næste revision af hierarkiet.
 

Gevrey-Chambertin 2015

Skabt på frugten fra 1,6 ha på lieu-dit Les Seuvrées lige overfor Mazoyères-Chambertin suppleret med druer fra yngre vinstokke på selve Chambertin skråningen. Imponerende kvalitet!

Vosne-Romanee "Vielles Vignes" 2015

Fra 2 små parceller på de 2 lieux-dits Aux Ormes og Les Chalandins helt nede ved landevejen, der løber mellem Dijon og Beaune. 50 år gamle vinstokke og en kvalitet, som nemt spadserer forbi mange af 1. Cru vinene i Vosne-Romanée.