• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Tips til dine østers

Østers er en klassiker nytårsaften, og netop i de kolde måneder, er den på sit højeste smagsmæssigt. Den salte, friske smag åbner sammen med et glas champagne appetitten, hvad end nytårsaften er første bekendtskab med det lille eksklusive bløddyr eller blot endnu en lejlighed til at sætte et dusin til livs.

 

  I vores gourmetsupermarkeder kan du altid købe friske østers, enkeltvis til at nyde i Spiseriet eller hele fustager til at tage med hjem. Vi hjælper altid med gode tips til østersene og vores vinkyndige personale står klar med de bedste vinmatch i vores store sortiment.

10 stk. Fine de Claire Label Rouge østers 149,- spar 30,-

 

FORSLAG TIL ØSTERS MED GARNITURE – SERVERET I EGEN SKAL

Østers Scandinavia
Garnér med revet peberrod, agurketern og karse

Østers Kilpatrick
Garnér med ristede bacontern, purløg og Worchestersauce

Østers Rockefeller
Garnér med sauteret spinat og revet ost, f.eks Gruyére eller Comté og gratiner i ovnen lige inden servering

ØSTERS ”FINE DE CLAIRE VERTE” LABEL ROUGE, MARENNES OLÉRON

Fra oktober til maj fås en helt særlig kvalitet østers fra Marennes Oléron, som har opnået det berømte

Label Rouge prædikat, der kun uddeles til Frankrigs allerbedste fødevarer.

Fine de Claire Verte er en elegant og harmonisk østersoplevelse med perfekt afstemt salthed og et godt bid uden at være mælket og fed.

Den smukke blågrønne farve, der kendetegner netop denne kvalitet, skyldes mikroalgen Haslea Ostrearia, som filtreres gennem østersene og efterlader farvepigmentet marennine.

OM MARENNES OLÉRON

Marennes Oléron er det største østersområde i Europa og dækker ca 6000 ha.
Bankerne er hovedsageligt i strædet mellem øen Ile d'Oléron og fastlandets vestkyst lige nord for Gironde flodens udløb.

Tidligere blev der høstet salt her, og de mange bassiner, lokalt kaldet ”claires”, viste sig at være perfekte til østersdyrkning. Der produceres årligt 45-60.000 tons østers og udgør 45% af Frankrigs samlede østersproduktion.

Østersene formerer sig særlig flittigt i dette område. En stor del af østersopdrættet koncentrerer sig om at ”babyøsters”, der sælges til andre dele af verden.

THOMAS RODES TIPS TIL ØSTERSÅBNING

Østersen kan enten åbnes fra enden, hvor den er spids, eller fra siden. Jeg foretrækker siden, da man på den måde kommer ind med kniven lige ved lukkemusklen, og når den skæres over, kan man nemt åbne østersen.

Hold altid tommelfingeren på den flade del af knivbladet, så der kun er ca 1⁄2 centimeter ud til spidsen. Det giver bedre sikring, hvis kniven smutter.

Læg østersen i hånden med den dybe skal ned af og spidsen pegende ind mod dig selv. Kniven stikkes ind fra højre side ca 1/3 nede fra den brede, buede ende. Find omtrent det sted mellem lagene, hvor skallerne møder hinanden. Lirk kniven ved at rotere spidsen i små bevægelser op og ned om sin egen akse, så spidsen kommer ind og får fat mellem skallerne.

Fortsæt længerne ind og før nu kniven frem og tilbage i en todimensionel bevægelse, så knivbladet følger indersiden af den øverste skal. Netop her sidder musklen, og når den er skåret over, kan den øverste skal let løftes og frigøres fra samlingen i den spidse ende.

Skær østersen fri med kniven, hvor musklen hæfter i den dybe skal. Østersen kan evt dryppes af for vand ved at holde en finger på østersen og hælde vandet fra ved den buede ende.

  .  .   

Champagne

Servér Champagne i glasset til dine østers

Find Champagnen her