• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Piment d'Espellete

“Jeg elsker det!” Thomas Venøe Køkkenchefen på Nordre Toldbod

Piment d'Espelette er et chilikrydderi fra den lille baskiske by Espelette. De små røde pebre høstes i sensommeren og tørres hængende på huse og balkoner i byen. Krydderiet er stærkt og elegant på samme tid, og det fremhæver smagen i din mad uden at overdøve de øvrige ingredienser. Det kan bruges i et utal af retter, i byens lille chocolaterie bruges det fx i deres fyldte chokolader.

Piment d'Espelette er den eneste franske paprika chili som har opnået den beskyttede europæiske IGP oprindelses-betegnelse. Chilierne til krydderiet skal således dyrkes, forarbejdes og emballeres i kommunerne Larressore, Souraïde, Aïnhoa, Cambo-les-Bains, Espelette, Halsou, Itxassou, Jatxou, Saint-Pée-sur-Nivelle eller Ustaritz. Kommunerne ligger i det Sydvestlige Frankrig nær den spanske grænse og Atlanterhavet afgrænset af bakker og Pyrenæerne. Klimaet er varmt med relativ megen regn og uden de store udsving i dags- og nattetemperaturer. Til gavn for især tørringen af chilierne er området også begunstiget med den varme søndenvind, "haize hegoa".

De tørrede chilier formales til et orange pulver. Krydderiet udgør en væsentlig del af egnens identitet, regionale køkken, og nu også økonomi.

Vores kokke er vilde med det pikante krydderi og bruger det i mange sammenhænge. Prøv eksempelvis vores opskrift på piment-marinade, som er fantastisk til kylling, skaldyr, gris eller rørt i dressinger og mayonnaiser.

Opskrift

Piment d’Espelette marinade

Vores kokke er vilde med det pikante krydderi og bruger det i mange sammenhænge.

Få opskriften