• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Gode trøffelvine

Chefsommelier Thilde Maarbjerg 

Trøffelvine

 

Barbaresco ”Vie Erte”, Cigliuti, 2010

Claudia og Silvia Cigliutis Barbaresco ”Vie Erte” lagres udelukkende på store slavonske fade i hele 26 måneder, hvilket på helt klassisk manér bringer den aromatiske rigdom i nebbiolo-druen frem. Barbaresco udtrykker en mere elegant og feminin side af nebbiolo end naboen Barolo og brillerer f.eks. til trøffelrisotto eller kalvecarpaccio med parmesan og trøffel. Server ved 18 °C. Alk 14%

 

Barbera d’Alba ”Serraboella”, Cigliuti, 2014

På de nedre dele af den imposante Serraboella- mark i Neive i Barbaresco dyrker Claudia og Silvia Cigliuti barbera af en særlig støbning. Vinen lagres hele 18 måneder på franske barriques, dog ingen nye fade, og når frugten er så god som her, bæres det usædvanlig flot og harmonisk. Dekanter den eventuelt inden servering ved 18 °C til pizza med camembert, trøfler og rosmarin eller porchetta. Alk 14%

 

Champagne Brut Prestige Brut, Serge Mathieu

Champagne er undervurderet til trøfler og kan i flere tilfælde være det bedste match overhovedet. Med beliggenheden i den lune, sydlige Auberegion i Champagne er grundlaget skabt for fyldige, pinot noir-dominerede vine med en flot toastet smag, som harmonerer godt med trøflens svampede karakter. Nyd den ved 9 °C til pocheret æg med hollandaise og trøffel eller pappardelle med trøffel og pecorino. Alk 12%