• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

RABARBER – FRUGT ELLER GRØNTSAG?

 

Den rødgrønne rabarber anvendes som en frugt, men er botanisk set en grøntsag. Rabarber er først og fremmest kraftigt syrlige i rå tilstand, og de store trevlede stængler bør tilberedes inden de spises. Men prøv at dyppe de spæde stængler i sukker – det er en lækker mundfuld som smager af sommer.

Der findes et utal af anvendelsesmuligheder med rabarber. Tærter, kager og marmelader er klassiske måder at bruge rabarberen på, gerne krydret med kanel, kardemomme, ingefær eller muskat. Stænglerne er meget saftholdige og kan derfor meget fint bruges til fremstilling af saft og juice.

I det salte køkken går rabarber godt til lam, gris og som et syrligt indslag til gammeldags stegt kylling. Prøv også at blande helt tynde strimler af skrællet rabarber i din forårssalat, det giver en frisk syre og et dejligt sprødt bid.

TIPS TIL TILBEREDNING

Fjern toppen af stænglen ved bladene og rens rabarberen for jord. Bunden af stænglen er den sødeste del af rabarberen, så undlad at skære den fra.

 

 

RABARBER-SIRUP

Brug rabarber-siruppen i kager, mousser eller i et glas mousserende vin, til en hjemmelavet ”kir”. Lad dig ikke skræmme af mængderne – siruppen koger ind til ca. 1 liter.

INGREDIENSER

1700 g vand
500 g hvidvin
2500 g rabarber
3500 g sukker
4 vaniljestænger
(eller 2 polynesiske vaniljestænger)
200 g citronsaft
17 tørrede stjerneanis

SÅDAN GØR DU

Fyld det hele i en stor gryde og lad det koge til det smager, som du bedst kan lide, ca. 1-2 timer. Si blandingen og kog eventuelt yderligere til en sirup-tyk konsistens.

Tip: Stik en teske i den varme sirup og læg den i køleskabet for at tjekke konsistensen i den kolde sirup.

 

 

 

 

RABARBERKOMPOT

Rabarber og vanilje – den perfekte kombination. Brug den ved morgenbordet som marmelade eller som tilbehør til kylling.

INGREDIENSER

1 kg rensede rabarber
200 g sukker
1 polynesisk vaniljestang
1⁄2 -1 dl vand

SÅDAN GØR DU

Fyld alle ingredienser i en gryde og lad det koge ca. 1 time til det falder sammen. Stil på køl til det skal bruges.

Hælder du kompotten på atamon-skyllede glas, kan den fint holde sig 10-14 dage.

Tip fra kokkene: Den klassiske rabarberkompot kan med fordel pimpes op med frisk ingefær.