• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Fermentering: lav din egen surkål

Køkkenchef Mikkel Lytje 

Fermenteret surkål

 

Surkål er egentlig et andet ord for fermenteret – eller gæret – kål.  Det er en ældgammel konserveringsmetode og består ganske enkelt af fintsnittet kål, som konserveres ved, at der opstår en mælkesyregæring, som ændrer kålens smag og konsistens og konserverer den.

Fordi kålens struktur nedbrydes, kan kroppen bedre fordøje den.Det er nemt at lave sin egen surkål, og den syrlige kål smager fantastisk som til- behør til stort set alle retter med kød. Surkål er blandt andet yderst populær til svinekød i Tyskland og kan også bruges i det asiatiske køkken til hvid fisk eller and. Prøv dig frem. Grundopskriften her er udelukkende med kål, men det er kun fantasien, som sætter grænserne for, hvad du kan tilsætte. Gulerødder, jordskokker, rødbeder og andre rodfrugter kan anbefales. Prøv også at tilsætte smag fra tørrede krydderier.