• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Vinmenu til nytårsaften

Det skal du drikke nytårsaften

Nytårsaften

Årets sidste aften rummer både faste indslag og muligheder for personligt præg, når det handler om mad og vin. Champagne må man servere, kransekage kan man servere, nytårstorsk spiser nogen, mens andre sværger til en tournedos eller sæsonens vildt. Løgismoses chefsommelier, Thilde Maarbjerg, giver herunder sine bud på, hvad 2019 skal rundes af med.

Velkomst og aperitif

Champagne og det er her, der bør sættes ind, hvis man gerne vil nyde en særligt god flaske. Sanserne er friske og parate til at nyde, og gæsterne er sultne. Server boblerne til salte snacks, østers eller caviar med blinis og fed creme fraiche. Glem alt om jordbær dyppet i chokolade til Champagne, eller jordbær i det hele taget, kombinationen duer ikke. Er man ikke til Champagne, kan andre mousserende vine også udmærket bruges, ligesom vi også har et godt bud på en tør, alkoholfri mousserende vin.

Forret

Røde skaldyr er populære nytårsvalg, f.eks hummer-bisque eller jomfruhummer, men også røget laks og sushi er populært.
Til skaldyr vil en tør, aromatisk Riesling passe godt og harmonere den fine, let sødlige smag hummer og jomfruhummer, ligesom det er et glimrende valg til sushi. Røget laks kræver ikke samme frugtighed, og det røgede element passer godt med fadsmag, så vælg f.eks en Chardonnay eller prøv en fadlagret Pouilly-Fumé fra Loire dalen.

Hovedret

Nytårstorsken er måske det tætteste vi kommer på en egentlig klassiker denne aften. En Pinot Noir fra lidt lunere himmelstrøg er en flot ledsager, men også kraftig hvidvin f.eks. fra Bourgogne kan serveres til. Står den på oksekød f.eks, mørbrad eller cote de boeuf, vil en kraftigere, klassisk rødvin med struktur være et godt valg f.eks Bordeaux eller Barolo. Til vildt vil en kraftfuld spanier være et godt valg.

Dessert

Chokoladedesserter er oplagt, f.eks. en klassisk Gateau Marcel med passionsfrugt coulis eller brownie med hindbærsorbet og hertil passer en rød, sød vin med styrke og karakter fra Banyuls i Sydfrankrig. 
Skal man have en lysere desserttype f.eks. creme brulée, hvid chokolademousse eller cheesecake vil en hvid dessertvin passe godt. Her vil en sød, ungarsk Tokaji passe godt.

Til kaffen

Eksklusivt, gennemtænkt og enkelt. Vores bud på hvad, der kan serveres efter middagen. 

Klokken 24 

Nytåret skydes sædvanligvis ind med Champagne, og der serveres kransekage. Det kan ende lykkeligt, men gør det sjældent, fordi der vælges den tørre Brut version af Champagne. Den knastørre vin bliver hvinende sur i mødet med den meget søde kransekage, så hvis det skal lykkes, skal man vælge en sødere Champagne enten Demi-Sec eller Doux. En spændende nytænkning af traditionen kunne være portvin, der egner sig langt bedre til kransekage, selvom man her må undvære poppet, når flasken åbnes.

Frem til nytårsmorgen

Det formelle program er slut og den frie leg starter, når fyrværkeriet er overstået. Det er tid til drinks og dans, og det må gerne være forfriskende og letdrikkeligt.