• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Lad hverdagen smage af mere

Høj på saft og kraft, lav på pris er temaet i månedens udvalgte hverdagsvine. Vi har vendt øjnene mod Spanien og Italien og fundet to vine, der med deres brede smagsprofil er oplagte til maj måneds hverdagsaftener – også hvis vejret pludseligt skulle give anledning til at grille.

Chardonnay, De Müller, Tarragona, 2018

Vinregionen Tarragona i det sydlige Cata- lonien er mest kendt for sine historiske søde vine og produktion af druer til Cava. Ikke desto mindre er vi faldet for De Müllers Chardonnay, som overrasker med god fylde, moden frugt og solidt fadpræg. Vi har særligt hæftet os ved, at vinen trods det lune klima har en nt balanceret syre, der giver friskhed til det fyldige, fedme- fulde udtryk. En oplagt vin til dem, der holder af Chardonnay med tydelige trænoter, og et glimrende glas til prisen. Et typisk eksempel på, hvad man kan være heldig at nde, hvis man søger lidt væk fra alfarvej. Servér ved 10 °C til fjerkræ eller sk på grill.

12 e mezzo Primitvo del Salento, Varvaglione, 2017

Italiens hæl har ganske overbevisende vist sig leveringsdygtig i en vinpro l, der har taget de danske ganer med storm. Der er ere druer om buddet, men særligt Primi- tivo har manifesteret sig og er nærmest blevet et pejlemærke i sig selv. Druen trives umådelig godt i det tørre, varme Middelhavsklima, og Varvagliones 12 e mezzo- udgave fra den nederste spids af støvlelandets hæl, Salento-provinsen, forener den varme, krydrede frugt med toner af kakao og vanilje. Præmissen er tydelig, men samtidig tøjlet, hvilket understreges af den mere diskrete alkoholprocent på 12,5%. 12 måneders lagring på amerikanske egetræsfade forud for aftapning. Servér ved 18 °C til koteletter eller andre udskæringer af gris. Også glimrende til spareribs på grillen.

Hovedretten dertil

Match vinen med grambogård-svinekorteletter med sweet potato fries.

Find opskriften her