• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

FRUGTIG OG CHARMERENDE TYSK RIESLING

Producent: Paulinshof | Område: Mosel, Tyskland

Riesling-druens alsidighed matches af få andre druesorter, og grundlæggende mener jeg, der er en Riesling-vin til enhver palette.

Chefsommelier Thilde Maarbjerg | 01. februar 2021 | Nr. 01 2021

 

Den kan være knastør og syrerig til olieret og fuld af sødme samt alt, hvad man kan forestille sig derimellem. Klimaet og vejret i den pågældende årgang samt ikke mindst vinmageren afgør hvor, vinen lander stilmæssigt, og særligt i Tyskland har man en veludviklet, ja, nogen vil sige kompliceret, systematik, når det kommer til at navngive de forskellige sødmegrader.

De historiske prædikater anvendes i mindre grad i dag end tidligere i takt med, at tørre vine er ”en vogue” og begrebet ”trocken” på etiketten siger det hele. Men Tysklands tradition for restsødme i vinene praktiseres stadig mange steder, og ikke mindst i den mere beherskede udgave, som betegnes ”halbtrocken” eller som her hos Paulinshof ”feinherb”. Feinherb er et gammelt tysk udtryk for halvtør og for at være endnu mere præcis: på den tørre side af halvtør.

Netop i Mosel har der, pga. det meget kølige klima, været behov for balancering af den naturligt høje syre ved hjælp af restsukker, men global opvarmning og forbedrede teknikker i marken har mindsket behovet.

Oliver Junglings ”Figaro”, som hans mor har navngivet med inspiration fra sin passion for opera, er det perfekte eksempel på dén tilpasning. Blot 16 g/l restsukker giver den mere præcise balance mellem syre og sødme og sikrer, at vinen slutter relativt tørt i munden og sukkeret ikke virker mættende. Tværtimod løfter det aromaerne og giver dem mere definition, nærmest som salt i en sauce.

Figaro fremstår med stor saftighed og friskhed, en på alle måder letdrikkelig og nærmest tørstslukkende vin præget af lime, stenfrugter og et væld af blomster uden på nogen måde at blive parfumeret eller sæbeagtig. Den lille ekstra frugtighed, sukkeret medfører, gør den til en nærmest perfekt ledsager til det sydøstasiatiske køkken, hvor frugtige og aromatisk krydrede elementer er signatur. Servér vinen direkte fra køleskabet.

Mad til din vin?

Pomelosalat med oksekød

Få opskriften på den friske Pomelosalat med oksekød, chili og fiskesovs, som passer perfekt til denne Riesling.

Læs opskriften her