• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

En moderne klassiker fra Vosne-Romanée

Producent: Domaine Joannet | Område: Bourgogne, Frankrig

Vosne-Romanée er for mange SELVE lands- byen i Bourgogne. Undseelig af størrelse og uden glamour i sin fremtoning, men på det lille torv er der en orienteringstavle, som sladrer, og man skal bare hen forbi kirken og få meter ud af Rue du Temps Perdu før man befinder sig i det mange kalder selve epicenteret for Pinot Noir. Romanée-Conti, La Tâche og Richebourg er blandt de mest berømte Grand Crus i Bourgogne, og i årtier har vinene været så efterspurgte, at de er blevet så urimeligt kostbare, at det er de færreste, som har råd til at lære dem at kende.

Det spændende er, at der i midt i den sindrige klassifikation af vinmarkerne også er små lommer, som i sin tid hverken blev fundet værdige til Grand Cru eller 1. Cru. Fra flere af disse små ukendte Lieux-dits er afstanden over til vinstokke, som leverer frugt til vine i 10.000 kroners-klassen, min- dre end 10 meter, og det er her, vi finder nogle af de mest interessante vine i Vosne-Romanée, når prisen også tages i betragtning.

Fagekspert, Per Bach

 

Domaine Joannet ligger i Marey-les-Fuissey nogle kilometer bag de gyldne skråninger, hvor man pludselig er meget langt ude på landet. Herfra passer Michel Joannet og hans søn Fabien familiens omkring 20 ha., der for flertallets vedkommende ligger i yderappel- lationerne Hautes-Côtes de Nuits og Hautes-Côtes de Beaune, men de har også nogle få eftertragtede parceller i Vosne-Romanée, som kaster glans over porteføljen og altid gør en smagning sammen med Michel og Fabien til en glædelig oplevelse.

Dels er der et par lodder nede omkring La Fontaine de Vosne, og så et par striber oppe på Les Barreaux med udsigt ned over de verdensberømte skråninger. Der arbejdes traditionelt, men med respekt for miljøet forstået på den måde, at deres udgifter til kemi næsten er forsvundet. Men familien har ingen planer om at komme op at ride på den økologiske bølge, og Fabian Joannet har en pointe, når han lige så stille fremfører, at økologi hos en enkelt vinbonde, som arbejder på en skråning, der også kultiveres af 30 andre, ikke rigtig giver mening for andre end dem, der udsteder certifikaterne.

Vosne Romanée, 2017

Michel og Fabien var med, da Mathilde Grivot efter varsler om frost fra BIVB (The Bourgogne Wine Board) i Beaune organiserede, at stort set alle, der kunne krybe og gå mødtes på torvet i Vosne-Romanée ved 4-tiden om morgenen den 28. april. Og i de næste timer blev der antændt halmballer, og hvad man ellers havde kunne finde for at røgen kunne forhindre morgensolens stråler i at svede knopperne på vinstokkene. Missionen lykkedes, og fra den 6. til den 8. september plukkede Joannets høstteam smukt modne druer i rigelige mængder.

Der er tale om gæring i små betontanke og herefter modning i 12 måneder på hovedsagelig brugte fade, hvorefter den endelige cuvée sammenstikkes. Resultatet er denne ganske kraftfuld Bourgogne, som lige netop bevarer forbindelsen til den elegance og finesse, som de fleste gerne vil opleve. Der er jordbær og hindbær, som smelter fint sammen med krydderierne fra fadene, og vinen er allerede ganske generøs takket være milde tanniner. Givet på vej ind i en smuk periode med flere nuancerne og større raffinement. Som årgangen en moderne klassiker.

 

Find flere Fine Wine

De lidt dyrere dråber, der giver den helt særlige oplevelse.

Se hele udvalget