• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Old Bastard - ægte kultvin fra Australien

Producent: Kaesler Wines | Område: Barossa Vally

Fagekspert, Per Bach

Old Bastard vin liggende på bordplade

 

Old Bastard, med den vidunderlige humoristiske label med den let besofne, men tydeligvis lykkelige herre, er Kaeslers mest berømte vin, og en af de mest episke vine, der bliver skabt på druen Syrah udenfor Frankrig. En kult- vin er der mange, der kalder den, men "kult" er efterhånden blevet så "catchy", at begrebet er i fuld færd med at blive udvandet. Vi føler os derfor foranlediget til at tilføje det lille ord "ægte" for at indikere, at dette virkelig er en enestående vin, som hvert år rives væk af de entusiaster, der har tilsluttet sig det såkaldte "Old Bastard Reservati- on Programme".

Høst ved daggry fra 123 år gamle Old Bastards. Gæring, som indledes med fodtramp i åbne stålkar inden vinen modner i nye og et år gamle franske fade efter nogle rutiner, som vinmageren Stephen Dew fortæller os er "innovative og endnu ikke åbenbaret i den nye verden".

Glemt alt om bredbagede strandbabes og svedende muskuløse fitnessmonstre. Her er vi i en anden liga, hvor power og intensitet forenes med fornem friskhed, fascinerende kompleksitet og ikke mindst overraskende drinkability.

Old Bastard er blevet fulgt tæt af Robert Parker og konsekvent blevet belønnet med 96-98 point siden den i 2002 blev bedømt for første gang. 2016-årgangen er imidlertid endnu på vej igennem Parker-systemet, så mens vi venter, bringer vi i stedet domme fra tre af de mindst lige så kompetente oversøiske eksperter:

  • 98-point i Halliday Wine Companion David Bicknell, Januar 2019
  • 98-point i The Real Review Alliance Huon Hooke, Maj 2019
  • 98-point i The Wine Front Gary Walsh, Juni 2019

 

Den vidunderlige label

I efteråret 2001, da vinen endnu var ”in the making”, forslog Ed Peter, en af investorerne bag Kaesler Wines, at de, nu de havde besluttet, at vinen skulle hedde Old Bastard, skulle forsyne flaskerne med et strejf af humor. Han var dengang fascineret af den britiske comedyserie ”Yes Minister”, som altid startede og sluttede med spidsnæsede karikaturer af de medvirkende tegnet af Gerald Scarfe. Det blev imidlertid Ralph Steadman – en anden af de helt store karikaturtegnere – som fik opgaven. Han fik tilsendt et par kasser af vinen og kom op med en figur, som betød, at det ikke længere kun var vinstokkene, der var Old Bastards. Ralph kaldte selv resultatet for et fremskrevet selvportræt og tilføjede: ”snobbery is the biggest futility in the wine world.”

Old Bastards er således både ægte kultvine, snalrede mandspersoner og knudrede vinstokke from the old world!

FIND FLERE FINE WINE

De lidt dyrere dråber, der giver den helt særlige oplevelse.

Se hele udvalget