• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Les Hauts du Tertre den perfekte 2. vin

Mens mange marker har skiftet hænder siden 1855-klassifikationen blev fremlagt, står 5. Cru Classé-slottet uforandret med sine 52 ha på et lille grusbjerg i Margaux. Efter Eric og Louise Albada-Jelgersma overtog Chateau du Tertre i 1997 har slottet og markerne gennemgået en omfattende renovering, og det har nu for alvor fanget pressens årvågenhed igen med en perlerække af imponerende vine, som til fulde og mere til bekræfter slottets udmærkelse som Cru Classé.

Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg

Les Hauts du Tertre, 2015 Margaux

Les Hauts du Tertre er måske en af de mest seriøse 2. vine i Haut-Medoc, hvilket understreges af både det høje indhold af Cabernet Sauvignon og at vinen behandles på samme måde som du Tertres Grand Vin. 45% nye fade og 55% éngang brugte fyldtes blandingen af 55% Cabernet Sauvignon, 25% Cabernet Franc og 20% Merlot i og ca 17 måneder efter blev den tappet på flaske. Allerede nu efter 2 år i flasken begynder den at vise årgangens storhed, og Les Hauts du Tertre er en fremragende eksponent for den moderne Bordeaux, hvor poleringen udføres så den fremhæver den klassiske Bordeaux-karakter. Det høje indhold af Cabernet-druerne viser i overlegen stil hvorfor grusbankerne langs Gironde-floden er det sted, de udtrykker deres sjæl stærkest.

Klassisk cassis i næsen med strejf af tobak, kakao og cedertræ. I munden fremstår sitrende friskhed og klare præcise, vitale bærtoner, der her bakkes op af ribs og kirsebær, veludført ekstrahering og mellem-fyldig krop. En virkelig god, klassisk claret.

  Kan nydes allerede nu med forudgående dekantering eller gemmes minimum 10 år yderligere.

Se hele vores udvalg af Fine Wine

Se udvalget her