• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

SEKS CHAMPAGNE-SENSATIONER PÅ STRIBE

Producent: Champagne Marguet | Område: Vallée de la Marne, Frankrig

Her præsenterer vi den smukke og måske mest spændende kasse med Champagne på markedet lige nu. 6 flasker Champagne skabt på økologisk eller biodynamisk frugt fra 6 forskellige Grand Cru-kommuner af Benoît Marguet, der er en af regionens mest kompromisløse fortalere for bæredygtighed. En vinmager, eller vinnørd om man vil, som lige nu er i fuld færd med at realisere alle sine revolutionerende ambitioner om at løfte Champagne ud af de konventionelle rammer og gøre hver enkelt flaske til sanselig aromaterapi.

Fagekspert Per Bach | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

 

Champagnehuset Marguet Père et Fils blev en realitet i 2005, da en skilsmisse og et forestående generationsskifte betød, at bindestregen, der havde holdt sammen på Champagne MarguetBonnerave i Ambonnay siden 1971, forsvandt. Midt i en brydningstid blev Benoit Marguet 5. generation i familien. Til en start disponerede han over næsten 14 ha., men da en del af vinmarkerne var ejet af et kompliceret netværk af familiemedlemmer, skrumpede arealet efterhånden, som de forskellige aftaler ophørte. I dag er der således bare 8 ha. fordelt på 7,3 ha. i Ambonnay og 0,7 ha. i Bouzy tilbage. Benoit Marguet supplerer derfor med druer fra omkring 6 ha., hovedsageligt købt hos Launois Père et Fils, hvor Benoit er involveret i produktionen, efter at han giftede sig med husets ældste datter Séverine, og sammen driver de også den lille eksportvirksomhed ”Les Champagnes de Benoit” hvor de hjælper små lovende producenter med salget.

Med diskrete naturvins-karakteristika.

Sjældent udbudt original trækasse med 6 flasker Champagne fra Benoit Marguet.

Fra frugt fra egne vinmarker og frugt købt hos betroede vinbønder, som arbejder efter samme dogmer som ham selv producerer Benoit Marguet 6 Champagner fra 6 forskellige kommuner alle med Grand Cru status.

En enestående mulighed for at opleve hvor meget begrebet terroir betyder for det endelige udtryk.

En progressiv Champagne-fløj

Benoit Marguet arbejdede i sin tid som sommelier i Paris, hvor han fik kontakt til den progressive fløj af ”Le Groupe des Jeunes Vignerons de la Champagne”, der blandt andet talte Pierre Larmandier, Anselme Selosse og Jérome Prévost. Så da han kom hjem til gården, førte det til et brud med faderens konventionelle linje, og siden 2009 er alle parceller, inklusive dem, der tilhører Severines familie, blevet kultiveret efter økologiske og biodynamiske principper i en rastløs, men også insisterende og innovativ søgen efter den største og mest naturlige velsmag.

Det handler ikke kun om fravalg af kemiske forebyggelses- og bekæmpelsesmidler.

Der er de to heste Titan og Urban, som siden 2010 har været en del af familien for ikke at komprimere jorden og at reducere forureningen. Og for at opnå en forlænget forgæring og deraf-følgende mere komplekse aromaer i vinene, eksperimenteres der også med kvælstofreducerende bunddækker af græs og/eller afskårne blade og drueklaser. Og det stopper ikke i vinmarken. I kælderen opererer Benoit Marguet med alternative teorier til klassisk fysik, inspireret af Alain og Philippe Viret i det sydlige Rhône. En såkaldt ”kosmoskultur”, der prøver at tage højde for, fange og udnytte den ”bioenergi” og de elektromagnetiske felter, der eksisterer i fadene, i kælderens udstyr og i bygningerne.

Det er ude på markerne, kvaliteten grundlægges. Hvad vi gør med druerne i kælderen er sekundært, og jeg er fuldstændig overbevist om, at biodynamisk dyrkning giver sundere planter og en langt bedre smag i druerne. Det handler langt hen ad vejen om energi, og ved at behandle jorden respektfuldt skaber vi en bedre energi i marken, ligesom det forbedrer energien, at det er en hest, som bruges til pløjning i stedet for en traktor. På samme måde er det afgørende, at arbejdet i kældrene foregår med en god energi.

- Benoit Marguet

Citeret af Ole Troelsø i Børsen Weekend i foråret 2014

 

 

Kompliceret filosofi, ukompliceret nydelse

Det kan virke overvældende at læse om Benoit Marguet og hans tanker og vilde projekter, men heldigvis behøver man hverken forstå eller dele hele hans filosofi for at opleve vinene. De taler på imponerende vis for sig selv, og da der udelukkende arbejdes med naturlig gær, med minimal anvendelse af svovl og uden eller næsten uden dosage kommer vinene med en territorial definition, som ganske enkelt er unik.

Vinene fra de forskellige Grand Cru-kommuner er fremstillet på næsten samme måde. De er gæret på brugte fade fra Bordeaux og lidt større æggeformede Foudres produceret hos Taransaud. Den malolaktiske gæring foretrækkes, men i de fade hvor den ikke kommer naturligt bliver den undladt. Vinene er modnet ”sur Lie” frem til juli måned 2016 hvor de 6 cuvée‘er er sammenstukket og tappet på flaske sammen med forsvindende lidt svovl, økologisk rørsukker og lidt opformeret naturgær. Vinene har herefter fået lov til at udvikle deres mousse og aromaer i 44-46 måneder inden bundfaldet er skudt bort og erstattet med vin fra andre flasker. Altså zero dosage og Brut Nature eller Extra Brut.

Vi har her at gøre med en vidunderlig flok Champagner, som jeg drømmer om en dag at åbne på stribe, så jeg virkelig kan dykke ned i og dyrke de små nuanceforskelle, som de forskellige druesammensætninger, mikroklimaer og jordbundsforhold begaver vinene med.

Over en kam er der tale om mesterligt afbalancerede, koncentrerede, nærmest intense Champagner, som skænkes med en subtil salt mineralitet, et forførende ekko fra fadene og maksimal WOW-effekt.

Med diskrete naturvins-karakteristika.

62% Pinot Noir, 38% Chardonnay. Tappet på flaske næsten uden svovl i juli 2016 og degorgeret uden dosage i maj 2020 efter 46 måneder sammen med gærresterne. Svovlindhold: 19 mg/l.

 

Med diskrete naturvins-karakteristika.

100% Pinot Noir. Tappet på flaske næsten uden svovl i juli 2016 og degorgeret uden dosage i marts 2020 efter 44 måneder sammen med gærresterne. Svovlindhold: 22 mg/l.

Med diskrete naturvins-karakteristika.

100% Pinot Noir. Tappet på flaske næsten uden svovl i juli 2016 og degorgeret uden dosage i april 2020 efter 45 måneder sammen med gærresterne. Svovlindhold: 30 mg/l.

Med diskrete naturvins-karakteristika.

53% Pinot Noir, 47% Chardonnay. Tappet på flaske næsten uden svovl i juli 2016 og degorgeret uden dosage i maj 2020 efter 46 måneder sammen med gærresterne. Svovlindhold: 20 mg/l.

Med diskrete naturvins-karakteristika.

100% Chardonnay. Tappet på flaske næsten uden svovl i juli 2016 og degorgeret uden dosage i marts 2020 efter 44 måneder sammen med gærresterne. Svovlindhold: 21 mg/l.

Med diskrete naturvins-karakteristika.

Sjældent udbudt original trækasse med 6 flasker Champagne fra Benoit Marguet.

Fra frugt fra egne vinmarker og frugt købt hos betroede vinbønder, som arbejder efter samme dogmer som ham selv producerer Benoit Marguet 6 Champagner fra 6 forskellige kommuner alle med Grand Cru status.

En enestående mulighed for at opleve hvor meget begrebet terroir betyder for det endelige udtryk.

Find flere Fine Wine

De lidt dyrere dråber, der giver den helt særlige oplevelse.

Se hele udvalget