• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

ET GENERØST PAR – POMEROL OG SKOVDUE

Due hører til kategorien fjervildt, men med sin udprægede jernagtige smag og ekstreme karakter, bør den matches anderledes med vin end eksempelvis vagtel og fasan.

 

 Gastronomisk Udviklingschef, David Johansen

Château Bonalgue, Pomerol, 2015

Efter adskillige forsøg med alverdens vine er min klare favorit Bordeaux. Afhængig af garniture kan både højre og venstre bred du, og det gør ikke noget, at vinen er forholdsvis ung. Château Bonalgue har begået en genistreg i den ekstraordinære årgang 2015.

Efter Cabernet Franc-stokkene på slottets marker er revet op, er Bonalgue nu 100% Merlot, og det er et triumferende udtryk for druesorten. Lag af modne blommer og kirsebær mingler med hvid peber, salvie og kakao samt velintegreret fad i form af ristet træ og vanilje. Flæsket og fokuseret på én gang som en ægte Pomerol i en stor årgang.

Nyd den nu og gerne dekanteret forud for servering eller lad den sunde sig nogle år i kælderen og nyd over de næste 10-12 år.

 

Den perfekte vin til due

 

Jeg har aldrig set lyset i Bourgogne til due. Det fungerer til meget fjervildt, men mangler fasthed, tannin og den rette aroma til due.

 

Lær opskriften på skovdue i rødvin

Lær opskriften her