• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Blændende Viognier fra det upåagtede Ardéche

Producent: Domaine Salel et Renaud | Område: Rhône

Det unge par bag denne nyhed leger med sproget, når de med svungen håndskrift dykker ned i de provencalske dialekter og noterer "Qué sa Quo!" på etiketten. De spiller på spørgsmålet "Qu'est-ce que c'est?", men med udråbstegnet forvandler de det spørgende til en sikker konstatering. "Hvad er det?" bliver til noget i retning af "Det er det det er!": En fadlagret Viognier fra det endnu ukendte Ardèche, som kommer med en subtil parfume og en fylde, som fuldstændig matcher mange af de berømte vine fra Condrieu, en solid times kørsel længere nordpå.

Benoit Salel og Elise Renaud hedder det unge par bag vinen. De mødte hinanden i studietiden og besluttede tidligt, at de ikke bare skulle være kærestepar. De skulle udleve deres passion og udfordre The Establishment med vine på kendte og glemte druer høstet i hjemegnen Ardèche.

I 2008 fik de muligheden for at overtage en lille vingård med tilhørende 3 ha. udenfor landsbyen Faugères. Siden er flere parceller i et miks mellem terrasser og skråninger kommet til, således at ejendommen i dag er på 11 ha., hvoraf 1 ha., der er anlagt så stejlt, at pløjningerne foregår via et sindrigt viretræk, som Benoit og Elise har installeret oppe på toppen af skråningen, er den mest spektakulære.

Viognier Qué sa Quo, 2017 Coteaux de L'Ardèce

Dette er vinen, der har vakt mest opmærksomhed. Den er skabt på frugten fra 4 parceller med 8 til 35 år gamle vinstokke, der alle kultiveres uden brug af herbicider og pesticider. Direkte gæring i brugte fade fra Bourgogne fulgt af 10 måneder sur lie frem mod aftapningen. En herlig vin med al den blomstermættede frugt man forventer fra druen. Fyldig og mild, men også med en forunderlig næsten tannisk friskhed, som fungerer som et vidunderligt match til den lange, slanke forårsbebuder, hornfisken med de grønne fiskeben og den fine smag.

Opskrift

Stegt hornfisk med kartoffelsalat

Et perfekt match til Viognier Qué sa Quo, 2017 Coteaux de L'Ardèce

Få opskriften