• 0 Kurv

  Kurv overblik

  Du har ikke noget i din kurv endnu...
  Total (heraf moms: 0,00) 0,00

FORGE DE LAGUIOLE

OSTEGREJ PÅ FØRSTE KLASSE

Indkøber Kirsa Kjærgaard

 

Den gamle knivsmedje Forge (fransk for smedje) de Laguiole har hjemme i den lille by Laguiole midt i Centralmassivet. Vi befinder os for alvor på landet, midt i ”ko-land”, et frodigt og ubeskriveligt smukt landskab af plateauer og udslukte vulkaner, hvor horder af ko-racen ”la vache Aubrac” med klokker om halsen trasker stilfærdigt omkring og gumler på græs, mens fluerne flokkes om dem.

Laguiole-kniven opstod i det forrige århundrede som en naturlig videreudvikling af "capuchadou'en", en beskeden dolk, som bønderne i Aubrac anvendte. Da det var smed- ene i Laguiole, der udtænkte og støbte kniven, døbte de den efter dens ophavssted - længe inden vi begyndte at tænke på ophavsret. I dag er de håndlavede knive blevet et kultobjekt, der lovprises over hele verden for deres enkle, praktiske og smukke design.

Ostesættet er skabt i samarbejde mellem Forge de Laguiole og den berømte franske ostemager Roland Barthélemy. Kniven kan skære sig gennem de fleste oste - fra de mest faste, over de porøse, til de mest cremede.

Smørkniven i sort horn med blanke rustfri stålbeslag leveres i en lille sort stofpose. Den skulpturelle smørkniv "Lou Bure" er skabt i samarbejde mellem Forge de Laguiole og designeren Stéphane Rambaud. Knivens bund kan stå på sit beslag af rustfrit stål.

Ostekniven er især velegnet til at skære meget tynde skiver af oste som eksempelvis Laguiole, Comté eller Mimolette.

Vidste du ...?

 • At Laguiole bruges som et generisk navn for en type kniv. Der er desværre ingen ophavsrettighed på navnet som derfor misbruges. Man bør som køber derfor være meget opmærksom i et marked, der flyder over af knibe og kopier produceret dels andre steder i Frankrig, dels udenfor Frankrig
 • At der er livstidsgaranti på en proptrækker fra Forge de Laguiole
 • At den ciselerede bi eller flue er Laguiole-knivens emblematiske symbol.
 • At Forge de Laguiole er den sidste tilbageværende smedje, som smedjer knivene fra A-Z på ophavsstedet. Her insisterer man på en opretholdelse af det traditionelle håndværk, og for kendere er kniven fra Norge de Laguiole således den eneste "rigtige" Laguiole-kniv.
 • At Forge de Laguiole kun fremstiller "produits du terroir". Her ers altså inden østersknive eller champagnesabler, eftersom der er (meget!) langt til havet.

Se hele udvalget i grej og gaver

Klik her