De tre venner Anthony Filiberti, Webster Marquez og David Low har spottet en lang række spændende skråninger med Pinot Noir i Sonoma, hvorfra de køber frugten og skaber deres berømte og stadig mere efterspurgte enkeltmarksvine, som de markedsfører under navnet Anthill Farms. Det er vine, som har været med til at redefinere, hvad vi kan forvente fra Pinot Noir i Californien, og blandt andre Antonio Galloni flagede allerede mens han arbejdede for Robert Parker, at der her blev sat nye standarter for balance og elegance. Siden har han fulgt Anthill Farms tæt, og for et par år siden konkluderede han efter blandt andet at have givet denne vine 90 point eller derover 10 år i streg: "These wines remain some of the most distinctive wines being made in California today. Best of all, prices remain incredibly sane. The only problem is finding the wines, as production is extremely limited."
Abbey-Harris debuterede i 2003 og var den første af enkeltmarksvinene fra Anthill Farms, så det var også her de begyndte med den sympatisk enkle navngivning. Således er vinen opkaldt efter Dona Abbey og Dan Harris der dengang som nu ejer og kultiverer de bare 0,9 ha. med vinstokke, som står på en kvarts og skiferrig sydvendt skråning, der rejser sig stejlt fra 310 til 360 meter oppe bag den lille by Boonville i Anderson Valley.
Frugten køres ned til Papapietro Perry Winery, hvor Anthill-drengene undlader at afstilke op mod halvdelen af klaserne, og arbejder med nedkøling og aromaudtræk i adskillige dage, inden den alkoholiske gæring får lov til at gå i gang. Vinen modner 12 måneder på franske og østrigske fade (15-20% nye), inden den endelige cuvée sammenstikkes i en lille ståltank og tappes på flaske uden klaring eller filtrering.
Dave Low fortæller, at vinstokke i 2018 nød godt af en længere vækstperiode end længe set, men går ellers i rette med dem, der taler om en dissideret sen høst. "For 20 år siden ville vi kalde høsttidspunktet for normalt", siger han og fortsætter: "men der er en herlig energi i alle vores vine fra 2018, og så har det været dejligt bare at kunne koncentrere sig om at producere vin uden at skulle fornemme røgen fra de dramatiske brande, som ramte mange af vores kollegaer sidste år".
Dave Low fortæller videre, at den ekstraordinært stenede skråning afspejler sig profilen, og han kalder Abbey Harris for en "ægte efterårsvin", som kræver at den, der smager den, giver sig tid til at reflektere lidt over hvorledes vinen udvikler sig i glasset. Masser af kirsch, kirsebær, mynte, peber og appelsinskal. slank, fast, livlig, mineralsk, og efterhånden også så frodig, at ordet elegant begynder at banke på.