Her er den så, den altid allokerede Amarone fra Marco Satori, som stolt står imod strømmen og insisterer på det helt tørre udtryk, som lader den raffinerede bitterhed, som Amarone engang handlede, titte frem. Ganske enkelt en monumental vin, der kommer med en intensitet, en frugt og en svimlende dybde, der placerer den i en liga hvor kun Romano dal Forno, Giuseppe Quintarelli, Celestino Gaspari og måske et par andre formår at lege med.
Efter godt 3 måneders tørretid blev druerne afstilket og nænsomt presset inden de forsvandt ned i de rustfri gæringstanke i kælderen uden tilsætning af fremmede gærstammer. Her fik most og skaller lov til at samle aroma i op til 14 dage inden temperaturen langsomt blev sat i vejret for at hjælpe den gæring i gang, som efterfølgende forløb i det tempo som vintermånederne i den uopvarmede kælder dikterede.
Vinen er modnet 26 måneder på franske barriques (50% nye og 50% som har været brugt én gang tidligere) og efter aftapningen uden klaring eller filtrering yderlige 16 måneder i flasken inden den bliver frigivet til salg.
En meget intens Amarone med en herlig vedvarende duft af friske kirsebær og søde modne blommer, som fornemt smelter sammen med sødmefyldte krydderurter, kaffe, chokolade og lakrids. Super koncentreret, aromatisk, velstruktureret og først og fremmest frisk i munden takket være det fornemme spil mellem frugt og garvesyre, som på mirakuløs vis balancerer de næsten 17% i alkohol, og dermed indfrier Marco's ønske om at fremstille magtfulde og silkebløde Amarone-vine, som rummer så megen friskhed, at de næsten kan kaldes elegante.
Vi åbner gerne denne vin mens den er helt frisk og vital, men tidspunktet for den optimale nydelse er et spørgsmål om temperament, og i en god kælder vil vinen udvikle sig i 10 til 15 år - mindst.
Mange vil mene, at vinen er det perfekte match til vildt, til saftigt lammekød og til generøst krydret grillet oksekød. Amarone stjæler imidlertid nemt lidt for meget af opmærksomheden, og vi finder derfor, at den smukkeste plads til denne vin er hen mod måltidets afslutning efter andre vine. Til osten, som en meditativ pause inden desserten eller endnu senere, når man for længst burde være gået i seng.
Hvis det ikke er sivet ind, siger vi det gerne lige ud: I Løgismose er vi stolte over at repræsentere Roccolo Grassi i Danmark!