Brolo er navnet på den bedst eksponerede del af Corte Figaretto ‘s knap 15 ha. med vinstokke. En sydligt eksponeret skråning med leret og stærkt kalkholdig jordbund tilplantet hovedsageligt med druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara, men også lidt af de lidt mere sjældne sorter Oseleta, Corvinone og Croatina, der tilsammen tegner sig for 10 % af helheden.
2015'eren fra Corte Figaretto var god, men det er ikke salgsgas når vi hævder at denne 2016'er er endnu bedre, med lige en lille kende mere syre til at balancere de søde aromaer og de 16,2% alkohol, som følger af den lange tørring af druerne. Den traditionelle "Anteprima Amarone" som fandt sted februar 2020 kort før det voldsomme Lock Down i Europa på grund af Covid-19, var da også en fest, med den måske højeste gennemsnitskvalitet nogensinde, og her hvor vinene er blevet bredt tilgængelige taler man om en af de største årgange de seneste 50 år. Altså på linje med, eller bedre end 2009, 1998, 1997, 1995, 1990, 1988 og 1983.
Høsten startede 5 dage senere end i 2015, og igen plukkede man nærmest perfekte drueklaser, som næsten ikke skulle soigneres inden de blev kørt ind i det ventilerede tørrerum. Efter 110-120 dage (afhængig af høsttidspunktet) havde druerne mistet tilstrækkelig med væske til, at det var tid til at forvandle dem til vin i 5.000 liters rustfri ståltanke. Vinen modnede derpå i 24 måneder i 500 liters franske fade (25% nye) hvorefter den endelige cuvée blev sammenstukket og efter en ganske let filtrering tappet på flaske.
Som sædvanlig en herlig Amarone med mere frugt og større præcision end det vi oplever fra flertallet af kollegaerne, og Mauro og Patrizia er der også svært glade for vinen, som er blevet fejret som bedste Amarone ved den prestigefyldte Merano Wine Festival og senere valgt som en af Italiens 100 bedste vin af gourmet-guiden Il Golosario.
Vinen leverer en interessant blanding af saftig frugt og krydderier til næsen og har derpå bare det der touch, som får smilet frem i øjenkrogen. Der er masser af brombær, solbær og også solbærblade og dertil kommer krydderierne fra fadene, som næsten får fornemmelsen af alkohol til at forsvinde. Endelig pulserer tilpasse mængder af frugt- og garvesyre nedenunder det hele, således at vi også bliver begavet med en lang, frisk og levende finish.
En Amarone som smyger sig om de velkrydrede klassiske simreretter, og qua sin friskhed også skaber harmoni og glæde, når der er enkle serveringer med grillet eller stegt kød fra oksen, lammet eller hesten (hvis du kan finde sådan en) på menuen.