Alter Ego kom til verden i 1998 i et forsøg på at fortolke Château Palmers terroir på en ny og mere umiddelbar måde, så finessen, elegancen og den aromatiske nuancerigdom i højere grad var til stede ved vinens frigivelse.
På Palmer sammenligner de det med billedkunst. Château Palmer er det klassiske billede, og dens Alter Ego er en moderne fortolkning af det samme motiv. Sammenligningen halter dog en smule, i det motivet/vinmarkerne ikke er helt det samme. Rygraden i Alter Ego har lige siden lanceringen været frugten fra 8 tilkøbet ha. nær Route de L'Église, der fører ned til Château Margaux, og da denne frugt - så vidt vides - endnu aldrig fundet vej til Le Grand Vin, er Alter Ego ikke en 2. vin i klassisk forstand.
2017 er den 4. årgang, hvor Palmer er funderet på 100% økologisk frugt og dermed den første årgang, som berettiger til myndighedernes blå stempel. Thomas Duroux er selv ganske ydmyg omkring resultatet og kalder det for en "2014+", samtidig med at han anfører, at det var nødvenligt at bruge en del mere "vin de presse", for at ingen senere skulle komme til at forveksle den åbenlyse elegance, som både Palmer og dens Alter Ego kommer med, med spinkelhed.
Mens de parceller der leverer til Le Grand Vin slap nådigt da frosten kom springende natten mellem den 27. og 28. april, gik det mindre godt for de mere udsatte parceller, der leverer til Alter Ego. Her frøs de fleste af knopperne på sammenlagt 9 ha. Høsten begyndte den 20. september og kom i hus på bare 9 dage og blev dermed den hurtigste, der er registreret på Palmer.
Der blev undervejs benyttet infrarøde kameraer til at bestemme det optimale høsttidspunkt i de enkelte parceller, og ved sorteringsbordet forstøvede man gær ud over druerne for at reducere risikoerne ved fraværet af svovl. Alle stilke er nænsomt fjernet med hjælp fra nyindkøbt avanceret maskineri, og efter gæringen i stål er vinen modnet 20 måneder på fade (30% nye) frem mod aftapningen, der sker uden klaring eller filtrering. Endelig er der ved påsætningen af etiketter tilføjet et såkaldt Prooftag, som via en kode giver slutbrugeren mulighed for at kontrollere vinen autenticitet.
Siden Thomas Duroux blev hyret ind som vinmager i 2006 har Palmer og dens Alter Ego været lige så sikker som amen i kirken, og der er konsekvent uanset årgangenes beskaffenhed ikke blevet slået nogen skæve på det beundringsværdige slot i Margaux. Vi tror derfor på Thomas Duroux, når han noterer: "Le millésime 2017 est précis, sans excès. Les tanins caressants et la profondeur aromatique laissent présager une belle longévité." (2017-årgangen er præcis, uden hybris. Tanninerne er kærtegnende og den aromatisk dybde giver løfter om god holdbarhed).