Andre spændende produkter
Ragnaud Sabourin SA, Domaine de la Voûte, 16300 Ambleville, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Smagekasse med 3 forskellige Cognac fra Ragnaud-Sabourin
Det er stadig Annie Ragnaud-Sabourin, der står bag. Hun er en af de fornemste ambassadører for Frankrigs ædleste Eau de Vie, og sammen med moderen Denise og datteren Patricia udgjorde hun i årtier den trio, som respektfuldt blev kaldt "de tre stolteste kvinder i Cognac".
Journalisten, forfatteren og Cognac eksperten Nicholas Faith sammenfattede for adskillige år siden situationen meget præcist: "For mange connaisseurs, er Domaine Ragnaud-Sabourin uden for Ambleville selve Mekka‘et i Cognacdistriktet. Familiens frugtagtige og velafbalancerede brandys er og forbliver den målestok, som de bedste produkter fra Grande Champagne skal bedømmes ud fra".
Der er tale om Cognac til de allermest kræsne, som leder efter den ultimative Eau de Vie til de særlige stunder, og selv den friske frugtige Cognac No 4 V.S. ikke skal fortyndes eller shakes bort, i det Annie Ragnaud-Sabourin kalder "Cocktail generationens triste blandingsmisbrug".
I Cognac kredse kaldes Rémy-Martin, Hennessey, Martell, og Courvoisier for "The Fab Four". Ingen af dem arbejder med såkaldt "unblended" (årgangs) Cognac og ingen af dem kan prale af udelukkende at fundere deres produktion på vine fra Grande Champagne. Det kan Ragnaud-Sabourin, som samtidig modner deres forskellige Cognac markant længere end de tilsvarende kvaliteter fra kollegaerne.
Cognac No 4 V.S. Grande Champagne - 41%
Ren Ugni Blanc modnet minimum 4 år. Dobbelt så længe som minimumskravet. Herlig blomstret og frisk duft med noter af halm, diskret abrikos og en fin snert af vanilje. Ganske intens, om end slank og tør, hvilket er husets varemærke.
Cognac No 10 V.S.O.P. Grande Champagne - 41%
Igen ren Ugni Blanc og nu som nummeret indikerer med hele 10 års fadlagring selvom myndighederne kun foreskrives 4 år som minimum, hvilket gør den til en af de blideste i kategorien V.S.O.P. Selvom det ikke anføres er dette reelt en årgangs Cognac.
Cognac No 20 Réserve Spéciale Grande Champagne - 43%
Så kom vi op på 20 års fadlagring og dermed tilbage til periode hvor Folle Blance også indgik i drueblandingen. Subtil med ristede hasselnødder, mandel og nougat og så med lidt mere alkohol som skaber større dybde og en imponerende lang finish.
Land | Frankrig |
Region | Sud-Ouest |
Distrikt | Cognac |
Producent | Ragnaud-Sabourin Cognac |
Vinmager | Pascal Dagnaud |
Druer | Ugni Blanc |
Folle Blanche | |
Nettoindhold | 2,1 l |
Lukkeanordning | Skruelåg |
Produktionsform | Konventionel |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 4-20 år på fad. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes men udvikles ikke yderligere. |
Varenr.: | 218514 |
Annie Ragnaud-Sabourin er uddannet jurist, men ud over nidkært at værne om familiens imponerende lager af oldgammel og fremragende Cognac, finder hun også tid til at skrive strafferetslige historier sammen med vennen og forfatteren Jean-Charles Gonthier. Det handler om mangelfuld efterforskning og svigt i de offentlige systemer i mellemkrigstiden og under 2. Verdenskrig i Charente og Gironde, og bøgerne sælges stadig i betydelige oplag i hele Sydvestfrankrig, hvor fortidens tvivlsomme embedsførelse stadig berører tusinder af pårørende og efterladte.
Men Annie Ragnaud-Sabourin er først og fremmest ambassadører for Frankrigs ædleste Eau de Vie, og sammen med moderen Denise og datteren Patricia danner hun den trio, som i årtier respektfuldt er blevet kaldt "de tre stolteste kvinder i Cognac".
Journalisten og forfatteren Nicholas Faith sammenfatter situationen således: "For mange connoisseurs, er Domaine Ragnaud-Sabourin uden for Ambleville selve Mekka ‘et i Cognacdistriktet. Familiens frugtagtige og velafbalancerede brandys er og forbliver den målestok, som de bedste produkter fra Grande Champagne skal bedømmes ud fra".
Familien råder over 33 ha. tilplantet med Ugni Blanc, Folle Blanche, Colombard og andre lokale druer på parceller, der alle ligger på de kalkholdige skråninger i Grande Champagne. De unge vine destilleres to gange på 1.600 liters kobberstiks, og som noget ganske særligt, foretages der ingen koldfiltrering, inden den unge spiritus får det første fad kys i medium ristede nye fade fra Limousineskovene.
Herefter fortsætter modningen i Ragnaud-Sabourin's labyrint af fade i alle aldre, og alle familiens forskellige Cognac modnes længere end de forskellige benævnelser foreskriver, og det sker vel og mærke (næsten) uden, at de forskellige årgange blandes.
Ragnaud-Sabourin har de sidste 30 år været det Cognachus, der har været repræsenteret på flest Michelin restauranter i Frankrig, men alligevel er krisen ikke drevet uden om det lille familiefirma. Eksporten mod øst er skrumpet ind, og familien mærker, at de europæiske forbrugere er begyndt eksperimentere med meget andet end Cognac.
Derfor har de tre stolteste kvinder i Cognac valgt at headhunte Pascal Dagnaud til jobbet som vinmager, som i Cognac-kredse er ganske velkendt. Han har fået lov til at ansætte en ny "maître de chai" for at raffinere sortimentet yderligere, alt imens den unge designer Alexandra Chassant arbejder på at profilere flaskerne og emballagerne.
Så mens andre overgiver sig til "The Fab Four" - i skikkelse af Rémy-Martin, Hennessey, Martell, og Courvoisier, der efterhånden sidder på næsten 85 % af markedet - søger Cognac Ragnaud-Sabourin at profilere sig over for de allermest kræsne. De forbrugere, som leder efter ultimative øjeblikke, der ikke skal fortyndes eller shakes bort, i det Annie Ragnaud-Sabourin kalder "Cocktail generationens triste blandingsmisbrug".
Sud-Ouest dækker over et stort landområde med spredte appellationer i Frankrigs sydvestlige hjørne. Af transportmæssige årsager er mange af områderne placeret omkring floder, der gjorde det nemmere at fragte vin før i tiden. De mest vestlige områder er stærkt påvirket af Atalanterhavet, mens områderne længere fra kysten har mere udpræget fastlandsklima. Blandt de mest profilerede områder i Sud-Oust kan nævnes Madiran og Cahors, der står for kraftige rødvine på Malbec og Tannat og Jurancon, kendt for søde vine på Petit Manseng og Gros Manseng. Nærheden til Bordeaux giver endvidere genlyd i en række druesorter, der bruges særligt i Bergerac såsom Sauvignon Blanc, Semillon, Cabernet Sauvignon og Merlot.