1/12/2019
|
Magasin 9 2019,Løgismose i Netto
Trøffelkugler
I konditoriet er begejstringen for trøfler også at finde hvilket er resulteret i denne opskrift på uimodståelige, søde trøfler med masser af fløde, chokolade af høj kvalitet og prikken over i'et – salt med hvid trøffel! Nyd dem til en god kop kaffe i utide, på juledagenes konfektfad eller som et luksuriøst sødt indslag nytårsaften.
Ingredienser
- 100 g Løgismose piskefløde
- 15 g Løgismose smør
- 5 g mørk sirup
- 250 g mørk chokolade 70%
- Trøffelsalat
Sådan gør du
Trøffelmasse
Step 1. Bring fløde, smør og sirup i kog i en lille kasserolle. Hæld flødemassen over Caramelia-chokoladen, lad den stå 2-3 minutter og rør herefter i massen til den er ensartet.
Step 2. Sæt på køl natten over, rul den herefter til kugler og stil dem tilbage på køl.
Chokoladetemperering
Step 1. Smelt 3/4 af den mørke chokolade over vandbad og tag den af varmen.
Step 2. Hak resten af chokoladen og vend den i den smeltede chokolade
Step 3. Køl ned til 32 °C og vend den forsigtigt undervejs.
Samling
Step 1. Tag lidt chokolade i hænderne og rul kuglerne i dem. På den måde får de et tyndt og fint chokoladelag. Læg kuglerne på bagepapir og drys en smule trøffelsalt på kuglerne inden chokoladen sætter sig. Opbevar trøffelkuglerne på køl.
Tip
Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret som den skal.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...