30/11/2019 |
Østers med tomatconcassé eller ponzusauce
Østers er en sand klassiker, når der skal kræses om gastronomien, og netop i disse kolde måneder er den på sit højeste smagmæssigt. Den salte, friske smag åbner sammen med et glas Champagne appetitten, hvad end det vanedannende makkerpar serveres inden julemiddagen som i Frankrig, til nytårsaften eller ved en hvilken som helst anden given lejlighed, hvor lysten skulle indfinde sig. Vi ser ingen skam i, hvis denne skulle opstå på en grå tirsdag.
Ingredienser
- Tomatconcassé med tabasco
- 1 tomat
- 5 dråber tabasco
- Ponzusauce med daikon
- 2 spsk soya
- 1 tsk friskpresset limesaft
- 40 g daikon eller radise i små tern
Sådan gør du
Tomatconcassé med tabasco
Step 1. Skær tomaten i fire både og fjern kernerne.
Step 2. Placér tomatbåden med skindsiden ned og skær skindet af
Step 3. Skær tomatfileterne i tern på 0,5 * 0,5 cm. Smag til med tabasco.
Ponzusauce med daikon
Step 1. Bland ingredienserne sammen.
Step 2. Fordel dine to toppings i otte lækre nyåbnede østers.
Tip
Køb de to toppings i butikken på Nordre Toldbod op til nytår.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...